Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Δεκάδες πτώματα πιθανών θυμάτων του κορονοϊού ξεβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη

Δεκά­δες πτώ­μα­τα ανθρώ­πων, που πιστεύ­ε­ται πως έχουν πεθά­νει από Covid-19, ξεβρά­στη­καν στις όχθες του ποτα­μού Γάγ­γη, στη βόρεια Ινδία, ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα οι αρχές.

Η παν­δη­μία μαί­νε­ται στην Ινδία, υπερ­χει­λί­ζο­ντας τις υγειο­νο­μι­κές εγκα­τα­στά­σεις, τα κρε­μα­τό­ρια και τα νεκροταφεία.

Ένας τοπι­κός αξιω­μα­τού­χος, ο Άσοκ Κου­μάρ, περιέ­γρα­ψε πως περί­που 40 πτώ­μα­τα ξεβρά­στη­καν στη συνοι­κία Μπου­χάρ, κοντά στα σύνο­ρα της Μπι­χάρ με την Ούταρ Πρα­ντές, δύο από τις φτω­χό­τε­ρες πολι­τεί­ες της Ινδίας.

«Δια­τά­ξα­με τους αρμό­διους φορείς να ασχο­λη­θούν με τα πτώ­μα­τα, είτε να τα θάψουν είτε να τα κάψουν», είπε ο Κου­μάρ στο Γαλ­λι­κό Πρακτορείο.

Ορι­σμέ­να ινδι­κά ΜΜΕ μετα­δί­δουν ότι ο αριθ­μός των πτω­μά­των θα μπο­ρού­σε να φθά­σει τα 100.

Οι ίδιες πηγές επι­κα­λού­νται άλλους αξιω­μα­τού­χους, οι οποί­οι ανα­φέ­ρουν πως οι σοροί ενδε­χο­μέ­νως βρί­σκο­νταν αρκε­τές ημέ­ρες στον ποταμό.

Κάτοι­κοι είπαν στο AFP πως πιστεύ­ουν ότι τα πτώ­μα­τα πετά­χτη­καν στο νερό, διό­τι τα κρε­μα­τό­ρια έχουν υπερ­χει­λί­σει ή επει­δή οι συγ­γε­νείς των θυμά­των δεν μπο­ρού­σαν να πλη­ρώ­σουν το κόστος για την καύ­ση των νεκρών.

«Είναι πραγ­μα­τι­κά σοκα­ρι­στι­κό για εμάς», είπε ένας κάτοι­κος, ο Καμε­σγουάρ Πάντεϊ.

Σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στα­τι­στι­κά στοι­χεία, περί­που 4.000 άνθρω­ποι πεθαί­νουν αυτή τη στιγ­μή καθη­με­ρι­νά από την Covid-19 στην Ινδία, όπου το σύνο­λο των θανά­των από τον νέο κορο­νο­ϊό αγγί­ζει τους 250.000.

Ειδι­κοί κρί­νουν ότι οι αριθ­μοί αυτοί είναι μικρό­τε­ροι της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας, επι­κα­λού­με­νοι, κυρί­ως, δεδο­μέ­να από τα κρεματόρια.

Τα θύμα­τα που δεν έχουν κατα­με­τρη­θεί είναι πολ­λά τώρα, που η επι­δη­μι­κή έξαρ­ση έχει επε­κτα­θεί εκτός των μεγά­λων πόλε­ων, στις αγρο­τι­κές περιο­χές όπου τα νοσο­κο­μεία είναι σπάνια.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο