Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Μεγάλη νίκη του κομμουνιστικού συνασπισμού LDF στις τοπικές εκλογές της Κεράλα

Σπου­δαία εκλο­γι­κή επι­τυ­χία κατέ­γρα­ψε το — στη­ρι­ζό­με­νο από τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα — Αρι­στε­ρό Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο (LDF) στις τοπι­κές εκλο­γές που διε­ξή­χθη­σαν στην πολι­τεία Κερά­λα της Ινδίας.

Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες, το Αρι­στε­ρό Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο κερ­δί­ζει με άνε­τη πλειο­ψη­φία ένα­ντι του κεντρώ­ου Ενω­μέ­νου Δημο­κρα­τι­κού Μετώ­που (UDF). Σε δηλώ­σεις του, ο επι­κε­φα­λής της κυβέρ­νη­σης της Κερά­λα και μέλος του Πολι­τι­κού Γρα­φεί­ου του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) Πινα­ρα­γί Βιτζα­γιάν σημεί­ω­σε πως πρό­κει­ται για ιστο­ρι­κή νίκη, με το LDF να κερ­δί­ζει επι­κρά­τειες της πολι­τεί­ας στις οποί­ες προη­γου­μέ­νως δεν είχε την πλειοψηφία.

Με ανα­κοί­νω­ση του, το ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) συγ­χαί­ρει και χαι­ρε­τί­ζει το λαό της Κερά­λα για την μεγά­λη εκλο­γι­κή νίκη που έδω­σε στο Αρι­στε­ρό Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο. «Ο λαός της Κερά­λα κατα­γρά­φει την έγκρι­ση του για την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του LDF. Ο λαός έχει εκτι­μή­σει τη δου­λειά που έχει γίνει από την πολι­τεια­κή κυβέρ­νη­ση και τα τοπι­κά όργα­να στην αντι­με­τώ­πι­ση των σοβα­ρών πλημ­μυ­ρών του 2018 και στην παν­δη­μία του Κορω­νοϊ­ού», σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Το Αρι­στε­ρό Δημο­κρα­τι­κό Μέτω­πο (LDF) βρί­σκε­ται στην δια­κυ­βέρ­νη­ση της Κερά­λα, μιας πολι­τεί­ας με πλη­θυ­σμό 35 εκα­τομ­μυ­ρί­ων, από το 2016. Τους τελευ­ταί­ους μήνες η επι­τυ­χής δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας του Κορω­νοϊ­ού στην Κερά­λα έχει τρα­βή­ξει τα φώτα της δημο­σιό­τη­τας διε­θνώς, καθώς οι αρχές κατά­φε­ραν να συγκρα­τή­σουν το κύμα της παν­δη­μί­ας πολύ καλύ­τε­ρα από τις περισ­σό­τε­ρες ινδι­κές επαρ­χί­ες, εφαρ­μό­ζο­ντας από πολύ νωρίς στρα­τη­γι­κή «διά­σπα­σης της αλυ­σί­δας» των λοι­μώ­ξε­ων με επι­θε­τι­κό έλεγ­χο, ανί­χνευ­ση των επα­φών και καθιέ­ρω­ση καραντίνας.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο