Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Τραγικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού

Το ομο­σπον­δια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας της Ινδί­ας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι τις προη­γού­με­νες 24 ώρες υπέ­κυ­ψαν άλλοι 4.529 ασθε­νείς με την COVID-19, ενώ επι­βε­βαιώ­θη­καν εργα­στη­ρια­κά 267.334 κρού­σμα­τα του SARS-CoV‑2.

Σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα δεδο­μέ­να, ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στο γιγα­ντιαίο κρά­τος της Ασί­ας έχει φθά­σει μέχρι εδώ τους 283.248 νεκρούς επί συνό­λου 25,5 εκα­τομ­μυ­ρί­ων μολύν­σε­ων. Πρό­κει­ται για τον τρί­το υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό θανά­των στον κόσμο, έπει­τα από αυτούς που έχουν κατα­γρά­ψει οι ΗΠΑ και η Βρα­ζι­λία, και τον δεύ­τε­ρο υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό κρου­σμά­των, μετά από αυτόν των ΗΠΑ.

Τα στοι­χεία που ανα­κοι­νώ­νει το υπουρ­γείο Υγεί­ας υπο­δει­κνύ­ουν ότι οι μολύν­σεις μειώ­νο­νται στα­θε­ρά τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, ωστό­σο αρκε­τοί ειδι­κοί επι­ση­μαί­νουν ότι είναι μάλ­λον ανα­ξιό­πι­στα, καθώς δεν γίνο­νται αρκε­τά τεστ σε περιο­χές της επαρ­χί­ας, όπου ο νέος κορο­νο­ϊ­ός εξα­πλώ­νε­ται με ραγδαίο ρυθμό.

Η Ινδία είναι η χώρα η οποία πλήτ­τε­ται τους τελευ­ταί­ους μήνες σκλη­ρό­τε­ρα από οποια­δή­πο­τε άλλη στον κόσμο από την παν­δη­μία, καθώς το παραλ­λαγ­μέ­νο στέ­λε­χος του SARS-CoV‑2 που αρχι­κά ταυ­το­ποι­ή­θη­κε στη χώρα αυτή ενο­χο­ποιεί­ται για την έκρη­ξη των κρου­σμά­των σε ημε­ρή­σια βάση – ξεπέ­ρα­σαν το όριο των 400.000 το προη­γού­με­νο διάστημα.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο