Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδονησία: Περισσότεροι από 270 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν μετρώντας ψήφους!!!

Περισ­σό­τε­ροι από 270 εκλο­γι­κοί υπάλ­λη­λοι έχα­σαν τη ζωή τους στην Ινδο­νη­σία, κυρί­ως από ασθέ­νειες που σχε­τί­ζο­νται με την κόπω­ση και προ­κα­λού­νται από πολ­λές ώρες εργα­σί­ας, μετρώ­ντας με τα χέρια τους εκα­τομ­μύ­ρια ψήφους, σύμ­φω­να με την ιστο­σε­λί­δα του BBC.

Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο της Επι­τρο­πής Γενι­κών Εκλο­γών (KPU), 1.878 άλλοι υπάλ­λη­λοι αρρώ­στη­σαν. Συνο­λι­κά, περί­που επτά εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι βοή­θη­σαν στην κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων στις εκλο­γές της 17ης Απριλίου.

Το προ­σω­πι­κό έπρε­πε να εργά­ζε­ται όλη τη νύχτα υπό εξαι­ρε­τι­κά αντί­ξο­ες συνθήκες.

Περί­που το 80% των 193 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ψηφο­φό­ρων ψήφι­σαν σε περισ­σό­τε­ρα από 800.000 εκλο­γι­κά κέντρα.

Ομως, οι αριθ­μοί αυτοί προ­κά­λε­σαν υπερ­κό­πω­ση στους έκτα­κτους εκλο­γι­κούς υπαλ­λή­λους, οι οποί­οι, αντί­θε­τα από τους δημό­σιους υπαλ­λή­λους, δεν υπο­βάλ­λο­νται σε ιατρι­κές εξε­τά­σεις πριν ξεκι­νή­σουν την εργα­σία τους.

Ο εκπρό­σω­πος της KPU ανέ­φε­ρε ότι 272 εκλο­γι­κοί υπάλ­λη­λοι πέθα­ναν από ασθέ­νειες που συν­δέ­ο­νται με τις υπερ­βο­λι­κές ώρες εργασίας.

Αυτή ήταν η πρώ­τη φορά που η χώρα των 260 εκα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων διε­ξή­γα­γε την προ­ε­δρι­κή ψηφο­φο­ρία μαζί με τις εθνι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές, προ­κει­μέ­νου να εξοι­κο­νο­μή­σει χρήματα.

Επι­κρι­τές της δια­δι­κα­σί­ας υπο­στη­ρί­ζουν ότι η κυβέρ­νη­ση δεν φρό­ντι­σε να μη συν­δυά­σει τις εκλο­γές και δημιούρ­γη­σε μη ρεα­λι­στι­κές προσ­δο­κί­ες στους έκτα­κτους εκλο­γι­κούς υπαλλήλους.

Η εκλο­γι­κή επι­τρο­πή της Ινδο­νη­σί­ας σχε­διά­ζει να απο­ζη­μιώ­σει τις οικο­γέ­νειες των θυμά­των με 36 εκα­τομ­μύ­ρια ρου­πί­ες (περί­που 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλ­λη­λο– απο­ζη­μί­ω­ση περί­που ισο­δύ­να­μη με την αμοι­βή ενός έτους με βάση τον κατώ­τα­το μισθό της χώρας.

Η KPU θα ολο­κλη­ρώ­σει την κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων και θα ανα­κοι­νώ­σει τους νικη­τές των προ­ε­δρι­κών και κοι­νο­βου­λευ­τι­κών εκλο­γών στις 22 Μαΐου.

Τόσο ο πρό­ε­δρος Τζό­κο Γουι­ντό­ντο όσο και ο προ­ε­δρι­κός υπο­ψή­φιος της αντι­πο­λί­τευ­σης Πρα­μπό­γουο Σου­μπιά­ντο ανα­κή­ρυ­ξαν την νίκη τους παρό­τι προ­σω­ρι­νή κατα­μέ­τρη­ση εμφα­νί­ζει τον Γουι­ντό­ντο νικη­τή με δια­φο­ρά περί­που 9–10 ποσο­στιαί­ες μονά­δες από τον αντί­πα­λό του.

Πηγή: BBC / ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο