Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιορδανία: Δέκα νεκροί και τουλάχιστον 200 τραυματίες από διαρροή τοξικού αερίου στο λιμάνι της Άκαμπα

Δέκα άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους σήμε­ρα στην Ιορ­δα­νία και του­λά­χι­στον 200 τραυ­μα­τί­στη­καν αφού μια δεξα­με­νή ανα­τρά­πη­κε στο λιμά­νι της Άκα­μπα, με απο­τέ­λε­σμα να διαρ­ρεύ­σει ένα τοξι­κό αέριο, όπως έγι­νε γνω­στό από επί­ση­μες πηγές.

«Ο απο­λο­γι­σμός ανέρ­χε­ται σε δέκα νεκρούς και περισ­σό­τε­ρους από 200 τραυ­μα­τί­ες», ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Πλη­ρο­φο­ριών Φαϊ­σάλ αλ Σουμπούλ.

Λίγο νωρί­τε­ρα, ένας εκπρό­σω­πος της υπη­ρε­σί­ας Ασφα­λεί­ας ανέ­φε­ρε ότι η δεξα­με­νή, που ήταν γεμά­τη με «τοξι­κό αέριο», ανα­τρά­πη­κε κατά τη μετα­φο­ρά της.

Άλλοι αξιω­μα­τού­χοι, που ζήτη­σαν να μην κατο­νο­μα­στούν, είπαν ότι επρό­κει­το για ένα εμπο­ρευ­μα­το­κι­βώ­τιο που έπε­σε από ένα πλοίο, γεγο­νός που οδή­γη­σε στην εκκέ­νω­ση της νότιας ζώνης του λιμανιού.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ιορ­δα­νί­ας Μπι­σέρ αλ Χασά­ου­νεχ και ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Μάζεν Αλ Φαρά­για, πήγαν στο σημείο σύμ­φω­να με το τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι Al-Mamlaka.

Η Άκα­μπα, ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα λιμά­νια στην Ερυ­θρά Θάλασ­σα, είναι το μονα­δι­κό λιμά­νι της Ιορ­δα­νί­ας, από το οποίο περ­νούν τα περισ­σό­τε­ρα προ­ϊ­ό­ντα που εισά­γο­νται ή εξά­γο­νται από το βασίλειο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο