Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιράν: Δεκάδες νεκροί στην τελετή ταφής του Σουλεϊμανί — 13 σενάρια εκδίκησης εξετάζει η Τεχεράνη

Απρό­πτη εξέ­λι­ξη είχε η τελε­τή ταφής του Κασέμ Σου­λεϊ­μα­νί του ιρα­νού υπο­στρα­τή­γου που δολο­φο­νή­θη­κε από αμε­ρι­κα­νι­κή επι­δρο­μή στο αερο­δρό­μιο της Βαγδά­της. Σύμ­φω­να με την ιρα­νι­κή κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση υπήρ­ξε επει­σό­διο με αρκε­τούς από τους δια­δη­λω­τές να ποδοπατούνται.

Δεί­τε αυτή τη δημο­σί­ευ­ση στο Instagram.

ورق بزنید… فیلمی از کرمان وحشی گری عقب مانده های ذهنی در پی جسد #قاسم_سلیمانی که ۳۵ نفر کشته و حدود ۴۸ نفر مسدوم شدن این است #انتقام_سخت #پروپاگاندا #جمهوری_اسلامی_ایران این بار جان ملت خیش را گرفت پایان نظام اخوندی نزدیک است. #سپاه #ارتش #نیروی_قدس #نیروی_انتظامی #بسیج #ایران #ایرانی #دیکتاتور #روحانی #تروریسم

Η δημο­σί­ευ­ση κοι­νο­ποι­ή­θη­κε από το χρή­στη صدای ازادی ایران (@sedaye_azadiiran) στις

Μέχρι θανά­του ποδο­πα­τή­θη­καν 35 άτο­μα στην τελε­τή για την ταφή του Κασέμ Σου­λεϊ­μα­νί και του­λά­χι­στον 48 έχουν τραυ­μα­τι­στεί, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Associated Press.

Δεί­τε αυτή τη δημο­σί­ευ­ση στο Instagram.

ویدیوی منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی برخی از شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع سردار #قاسم_سلیمانی در #کرمان را نشان می‌دهند که به دلیل ازدحام جمعیت روی زمین افتاده‌اند و مقام‌های اورژانس در تلاش برای احیاء آنها هستند. رییس سازمان اورژانس ایران جان باختن برخی از شرکت‌کنندگان را تایید کرده است.#کرمان #قاسم_سلیمانی #خبر #ایران #kerman #Kerman #کرمان #سردار #قاسم_سلیمانی #قاسم_سلیمانی #سپاه_قدس #سپاه_پاسداران #ایالات_متحده #بغداد #عراق #کرمان #ازدحام_جمعیت_کرمان #تسلیت #تهران #اهواز #مشهد #ایران

Η δημο­σί­ευ­ση κοι­νο­ποι­ή­θη­κε από το χρή­στη استان کرمان | Kerman Province (@ostankerman) στις

>

Μέχρι στιγ­μής δεν έχουν γίνει γνω­στές περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για τις συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες σημειώ­θη­κε η τραγωδία.

Νωρί­τε­ρα η ιρα­νι­κή κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση είχε μετα­δώ­σει πλά­να με χιλιά­δες ανθρώ­πους, αρκε­τοί εκ των οποί­ων μαυ­ρο­ντυ­μέ­νοι, να έχουν κατα­κλύ­σει τους δρό­μους της πόλης Κερ­μάν για να θρη­νή­σουν τον ανώ­τα­το αξιω­μα­τι­κό, ο οποί­ος για ορι­σμέ­νους ανα­λυ­τές ήταν ατύ­πως ο δεύ­τε­ρος ισχυ­ρό­τε­ρος άνθρω­πος στη χώρα.

ran27

iran26

Η σορός του Ιρα­νού στρα­τη­γού Κασέμ Σου­λεϊ­μα­νί, πρώ­ην διοι­κη­τή της Δύνα­μης Αλ Κουντς των Φρου­ρών της Επα­νά­στα­σης, ο οποί­ος σκο­τώ­θη­κε την Παρα­σκευή σε αμε­ρι­κα­νι­κό αερο­πο­ρι­κό βομ­βαρ­δι­σμό στη Βαγδά­τη, έφτα­σε σήμε­ρα στη γενέ­τει­ρά του, την πόλη Κερ­μάν όπου θα ταφεί.

Η ιρα­νι­κή κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση μετέ­δω­σε σε απευ­θεί­ας σύν­δε­ση πλά­να που εικο­νί­ζουν χιλιά­δες ανθρώ­πους, πολ­λούς στα μαύ­ρα, που έχουν κατα­κλύ­σει τους δρό­μους της Κερ­μάν για να θρη­νή­σουν τον ανώ­τα­το αξιω­μα­τι­κό, ο οποί­ος για ορι­σμέ­νους ανα­λυ­τές ήταν ατύ­πως ο δεύ­τε­ρος ισχυ­ρό­τε­ρος άνθρω­πος στη χώρα.

kideia kideia2 kideia3

Το Ιράν εξετάζει 13 «σενάρια εκδίκησης» μετά το αμερικανικό πλήγμα

Το Ιράν εξε­τά­ζει 13 «σενά­ρια εκδί­κη­σης» ως αντί­ποι­να για την αμε­ρι­κα­νι­κή επι­δρο­μή στο Ιράκ που στοί­χι­σε τη ζωή του κορυ­φαί­ου ιρα­νού στρα­τιω­τι­κού διοι­κη­τή Κασέμ Σου­λεϊ­μα­νί, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο γραμ­μα­τέ­ας του ιρα­νι­κού Ανώ­τα­του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας, ενώ το ιρα­νι­κό κοι­νο­βού­λιο αύξη­σε τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό των Φρου­ρών της Επα­νά­στα­σης μέχρι το τέλος του Περ­σι­κού Έτους, στις 20 Μαρ­τί­ου, όπως ανα­κοί­νω­σε ο πρό­ε­δρός του Αλί Λαρι­τζα­νί. Το Ιράν δεσμεύ­ε­ται να πάρει εκδί­κη­ση μετά τον φόνο του Σου­λεϊ­μα­νί — Σύγ­χυ­ση στο Ιράκ για τα αμε­ρι­κα­νι­κά στρατεύματα

«Οι Αμε­ρι­κα­νοί θα πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν πως μέχρι τώρα έχουν συζη­τη­θεί στο συμ­βού­λιο 13 σενά­ρια εκδί­κη­σης και, αν υπάρ­ξει συναί­νε­ση για την εφαρ­μο­γή ακό­μη και του ηπιό­τε­ρου σενα­ρί­ου, θα είναι ιστο­ρι­κός εφιάλ­της για τους Αμε­ρι­κα­νούς», δήλω­σε ο Αλί Σαμ­χα­νί, γραμ­μα­τέ­ας του ιρα­νι­κού Ανώ­τα­του Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας, όπως μετέ­δω­σε το ημιε­πί­ση­μο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων FARS. Το Ιράν χαρα­κτή­ρι­σε «τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση» τον αμε­ρι­κα­νι­κό στρατό

Στο μετα­ξύ ο ανώ­τα­τος ηγέ­της του Ιράν, ο Αγια­το­λάχ Αλί Χαμε­νεΐ, έδω­σε εντο­λή να αυξη­θεί ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός των Φρου­ρών της Επα­νά­στα­σης με το ισό­πο­σο των 225 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων, κάτι που έπρα­ξε το κοι­νο­βού­λιο της χώρας, δήλω­σε ο Λαρι­τζα­νί, σύμ­φω­να με το κρα­τι­κό ιρα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων IRNA.

Η αύξη­ση αυτή σχε­τί­ζε­ται με την υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου «σκλη­ρής εκδί­κη­σης» ενα­ντί­ον των ΗΠΑ για τον φόνο του ιρα­νού στρα­τη­γού Κασέμ Σου­λεϊ­μα­νί, διευ­κρί­νι­σε ο Λαριτζανί.

Επι­πλέ­ον το ιρα­νι­κό κοι­νο­βού­λιο χαρα­κτή­ρι­σε «τρο­μο­κρά­τες» όλους τους διοι­κη­τές του Πεντα­γώ­νου που ευθύ­νο­νται για τον θάνα­το του Σου­λεϊ­μα­νί, όπως και το σύνο­λο των αμε­ρι­κα­νι­κών ένο­πλων δυνά­με­ων, μετέ­δω­σε το IRNA.

Το σχε­τι­κό νομο­σχέ­διο ψηφί­σθη­κε ομό­φω­να από τους βου­λευ­τές, πολ­λοί από τους οποί­ους φώνα­ξαν «Θάνα­τος στις ΗΠΑ».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο