Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Άλλοι 838 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες — Νέοι περιορισμοί

Η Ισπα­νία κατέ­γρα­ψε 838 θανά­τους από τον κορο­νο­ϊό μέσα σε 24 ώρες καταρ­ρί­πτο­ντας ένα νέο ημε­ρή­σιο ρεκόρ έπει­τα από 832 θανά­τους που είχαν κατα­γρα­φεί το προη­γού­με­νο 24ωρο, ανε­βά­ζο­ντας τον απο­λο­γι­σμό της παν­δη­μί­ας στους 6.528 θανά­τους, σύμ­φω­να με στοι­χεία που δημο­σιο­ποί­η­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγείας.

Ο αριθ­μός των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των έφθα­σε τα 78.797 (από 72.248), σημειώ­νο­ντας αύξη­ση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέ­ρα στη δεύ­τε­ρη στον κόσμο, μετά την Ιτα­λία, σε αριθ­μό νεκρών από την Covid-19 χώρα, η οποία εντεί­νει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τους όρους περιο­ρι­σμού των πολιτών.

Σε τηλε­ο­πτι­κό διάγ­γελ­μα που απηύ­θυ­νε χθες, Σάβ­βα­το„ ο πρω­θυ­πουρ­γός Πέδρο Σάν­τσεθ ανα­κοί­νω­σε ότι όλοι όσοι εργά­ζο­νται σε μη απα­ραί­τη­τους τομείς δρα­στη­ριό­τη­τας πρέ­πει να μεί­νουν στο σπί­τι για δύο εβδομάδες.

Είπε ότι οι εργα­ζό­με­νοι θα λάβουν κανο­νι­κά τους μισθούς τους αλλά θα πρέ­πει να ανα­πλη­ρώ­σουν τις χαμέ­νες ώρες σε μετα­γε­νέ­στε­ρη ημε­ρο­μη­νία. Το μέτρο θα ισχύ­σει από τις 30 Μαρ­τί­ου έως τις 9 Απριλίου.

Στη Μαδρί­τη τα κελαη­δί­σμα­τα των που­λιών κυριαρ­χού­σαν αντί των συνη­θι­σμέ­νων θορύ­βων της κυκλο­φο­ρί­ας στους έρη­μους δρό­μους της πρω­τεύ­ου­σας σήμε­ρα το πρωί, καθώς η αστυ­νο­μία ενί­σχυ­σε τις περι­πο­λί­ες, στα­μα­τώ­ντας λεω­φο­ρεία και αυτο­κί­νη­τα για να ελέγ­ξει αν οι επι­βά­τες είχαν λόγο να βρί­σκο­νται έξω από τα σπί­τια τους.

Σχο­λεία, μπαρ, εστια­τό­ρια και κατα­στή­μα­τα που πωλούν μη απα­ραί­τη­τα είδη έχουν κλεί­σει από τις 14 Μαρ­τί­ου και το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του πλη­θυ­σμού είναι περιο­ρι­σμέ­νο στο σπί­τι καθώς η Ισπα­νία αγω­νί­ζε­ται να περιο­ρί­σει τη διά­δο­ση του ιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο