Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Αστυνομικός μπήκε σε αναρχικές ομάδες και έκανε σχέσεις με γυναίκες για πληροφορίες!

Αντι­μέ­τω­πος με καταγ­γε­λί­ες έξι γυναι­κών βρί­σκε­ται ένας «μυστι­κός αστυ­νο­μι­κός» στην Ισπα­νία, ο οποί­ος είχε εισχω­ρή­σει σε αναρ­χι­κές ομάδες.

Ο λεγό­με­νος Ντά­νι, σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα της κατα­λα­νι­κής εφη­με­ρί­δας «La Directa», από το 2020 άρχι­σε να απο­κτά σχέ­σεις με αναρ­χι­κές ομά­δες της Βαρ­κε­λώ­νης, συμ­με­τέ­χο­ντας σε «συγκρού­σεις» με την αστυ­νο­μία, σε κατει­λημ­μέ­νους χώρους και διά­φο­ρες κινητοποιήσεις.

Η ισπα­νι­κή νομο­θε­σία προ­βλέ­πει δια­δι­κα­σί­ες για να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει η αστυ­νο­μία μυστι­κές απο­στο­λές με την υπο­ψία οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος ή τρο­μο­κρα­τί­ας και η συγκε­κρι­μέ­νη επι­χεί­ρη­ση είχε στό­χο αναρ­χι­κά κινή­μα­τα και οργα­νώ­σεις εργα­τι­κών δικαιω­μά­των. Σημειώ­νε­ται ότι πρό­κει­ται για επί­ση­μη πολι­τι­κή της ΕΕ, που υιο­θε­τεί­ται πλή­ρως και από τις ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις να βαφτί­ζο­νται «ριζο­σπα­στι­σμός» και «τρο­μο­κρα­τία» πολι­τι­κές οργα­νώ­σεις και εργα­τι­κά συνδικάτα.

Όπως ανα­φέ­ρουν τα ισπα­νι­κά δημο­σιεύ­μα­τα, στο πλαί­σιο της «απο­στο­λής» του, ο μυστι­κός αστυ­νο­μι­κός ανέ­πτυ­ξε ερω­τι­κές σχέ­σεις με διά­φο­ρες κοπέ­λες από τον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο, οι οποί­ες σήμε­ρα κατη­γο­ρούν τον ίδιο αλλά και το ισπα­νι­κό κρά­τος ότι εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε την πλα­στή ταυ­τό­τη­τά του για να συνευ­ρε­θεί ερω­τι­κά μαζί τους και να απο­σπά­σει πληροφορίες.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα, αυτή δεν είναι η μονα­δι­κή περί­πτω­ση καθώς αντί­στοι­χες καταγ­γε­λί­ες έχουν κατα­γρα­φεί και για άλλους δύο αστυ­νο­μι­κούς, με τον έναν να είχε εισχω­ρή­σει σε ομά­δες Κατα­λα­νών αυτο­νο­μι­στών και μελών του κινή­μα­τος κατά των πλει­στη­ρια­σμών και τον δεύ­τε­ρο να κινεί­ται ανά­με­σα στους αναρ­χι­κούς κύκλους της Βαλένθια.

Ακό­μα πιο σοκα­ρι­στι­κό και ενδει­κτι­κό των πρα­κτι­κών των αστι­κών κρα­τών και των κυβερ­νή­σε­ών τους, είναι το δημο­σί­ευ­μα του βρε­τα­νι­κού «Guardian», που ανα­φέ­ρε­ται στο σκάν­δα­λο «Spy cops» και την απο­κά­λυ­ψη ότι του­λά­χι­στον 20 μυστι­κοί αστυ­νο­μι­κοί είχαν απο­πλα­νή­σει γυναί­κες με τις σχέ­σεις αρκε­τές φορές να κρα­τούν χρό­νια. Τέσ­σε­ρις από αυτούς φέρο­νται, μάλι­στα, να είχαν κάνει και παι­διά με τις γυναί­κες που απο­πλα­νού­σαν στο πλαί­σιο της απο­στο­λής τους.

Την ίδια ώρα ανα­δει­κνύ­ε­ται έντο­να το γεγο­νός ότι στον λεγό­με­νο αναρ­χι­κό χώρο υπάρ­χει πρό­σφο­ρο έδα­φος για τη δρά­ση κρα­τι­κών μηχα­νι­σμών που όχι μόνο εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται ανθρώ­πους, αλλά παί­ζουν και ενερ­γό ρόλο σε προ­βο­κά­τσιες κατά του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο