Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Δικαστήριο αθώωσε 5 άνδρες που βίασαν 14χρονο κορίτσι διότι ήταν «αναίσθητη» κι έτσι δεν χρειάστηκε να ασκήσουν βία!!!

Δικα­στή­ριο της Βαρ­κε­λό­νης έκρι­νε αθώ­ους πέντε άνδρες, που κατη­γο­ρού­νταν για τον ομα­δι­κό βια­σμό 14χρονου κορι­τσιού, για το έγκλη­μα της σεξουα­λι­κής επίθεσης.

Οι άνδρες κατα­δι­κά­στη­καν και φυλα­κί­στη­καν για το πιο ελα­φρύ αδί­κη­μα της σεξουα­λι­κής κακοποίησης.

Βάσει του ισπα­νι­κού ποι­νι­κού κώδι­κα, βια­σμός ή σεξουα­λι­κή επί­θε­ση μπο­ρεί να στοι­χειο­θε­τη­θεί μόνο αν έχει γίνει χρή­ση βίας ή αν το θύμα έχει υπο­στεί εκφοβισμό.

Ωστό­σο το δικα­στή­ριο απο­φάν­θη­κε ότι οι πέντε κατη­γο­ρού­με­νοι δεν διέ­πρα­ξαν βια­σμό διό­τι το θύμα ήταν «αναί­σθη­το» κι έτσι δεν χρειά­στη­κε να ασκή­σουν βία.
Η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου γίνε­ται γνω­στή παρά την ανα­τρο­πή ανά­λο­γης από­φα­σης από το Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο της Ισπα­νί­ας νωρί­τε­ρα φέτος.

Αρχι­κά κατη­γο­ρί­ες είχαν απαγ­γελ­θεί ενα­ντί­ον έξι ανδρών. Στους πέντε εξ αυτών επι­βλή­θη­καν ποι­νές 10 με 12 ετών κάθειρ­ξη. Αν είχαν κρι­θεί ένο­χοι για βια­σμό οι ποι­νές τους θα κυμαί­νο­νταν από 15 έως 20 χρό­νια κάθειρξη.

Οι άνδρες βία­σαν το κορί­τσι στη διάρ­κεια ενός παι­χνι­διού που περι­λάμ­βα­νε την κατα­νά­λω­ση μεγά­λης ποσό­τη­τας αλκο­όλ σε ένα εργο­στά­σιο εκτός λει­τουρ­γί­ας στην Μαν­ρέ­σα, μια πόλη της Κατα­λο­νί­ας, τον Οκτώ­βριο του 2016.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο