Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Καραντίνα 2 βδομάδων, αλλά οι εργαζόμενοι θα καλύψουν τις χαμένες εργατοώρες αργότερα!!!

Τη δια­κο­πή κάθε «μη ανα­γκαί­ας» οικο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας για δύο εβδο­μά­δες λόγω της παν­δη­μί­ας ανα­κοί­νω­σε από­ψε ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ισπα­νί­ας Πέδρο Σάν­τσεθ, σε μια προ­σπά­θεια να ανα­κο­πεί η εξά­πλω­ση του νέου κορο­νοϊ­ού στη χώρα.

Ο Σάν­τσεθ είπε ότι όλοι οι μισθω­τοί που απα­σχο­λού­νται σε τομείς όχι απο­λύ­τως ανα­γκαί­ους θα πρέ­πει να παρα­μεί­νουν στα σπί­τια τους για το διά­στη­μα αυτό, ακο­λου­θώ­ντας έτσι το παρά­δειγ­μα της Ιταλίας.

Οι εργα­ζό­με­νοι θα συνε­χί­σουν να λαμ­βά­νουν τον μισθό τους, αλλά θα πρέ­πει να καλύ­ψουν τις χαμέ­νες εργα­το­ώ­ρες κάποια στιγ­μή αργότερα.

Το μέτρο ανα­μέ­νε­ται να εγκρι­θεί αύριο από το υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο που θα συνε­δριά­σει εκτά­κτως και θα ισχύ­σει από την Δευ­τέ­ρα 30 Μαρ­τί­ου μέχρι τις 9 Απρι­λί­ου. Απο­λύ­τως ανα­γκαί­οι τομείς θεω­ρού­νται κατά κύριο λόγο οι τομείς της υγεί­ας, της δια­τρο­φής και της ενέργειας.

Η Ισπα­νία είναι η δεύ­τε­ρη χώρα, πίσω από την Ιτα­λία, σε αριθ­μό νεκρών από την Covid-19 σε όλον τον κόσμο. Με βάση το πιο πρό­σφα­το απο­λο­γι­σμό, οι νεκροί έχουν φτά­σει τους 5.690 (αύξη­ση κατά 832 σε μία ημέρα).

Στό­χος του νέου μέτρου είναι να περιο­ρι­στούν κατά το μέγι­στο δυνα­τό οι μετα­κι­νή­σεις και κατά συνέ­πεια η διά­δο­ση του ιού. Στην Ισπα­νία έχει τεθεί σε εφαρ­μο­γή μια από τις πιο αυστη­ρές καρα­ντί­νες στον κόσμο: οι κάτοι­κοι δεν μπο­ρούν να βγουν από τα σπί­τια τους παρά μόνο για να εργα­στούν (αν δεν είναι εφι­κτή η τηλε­ερ­γα­σία), να αγο­ρά­σουν τρό­φι­μα, να πάνε στον για­τρό ή να βγά­λουν τον σκύ­λο τους μια σύντο­μη βόλτα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο