Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία: Στους 517 μειώθηκαν οι νέοι θάνατοι — Γερμανία: 126 νέοι θάνατοι

Ο αριθ­μός των νεκρών από τον κορο­νο­ϊό μέσα σε μία ημέ­ρα στην Ισπα­νία μειώ­θη­κε σε 517 σήμε­ρα, από 619 που ήταν χθες, Κυρια­κή, αυξά­νο­ντας τον συνο­λι­κό απο­λο­γι­σμό των νεκρών σε 17.489, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Υγεί­ας, προ­σθέ­το­ντας πως πρό­κει­ται για τη μικρό­τε­ρη ανα­λο­γι­κά ημε­ρή­σια αύξη­ση αφό­του άρχι­σε η καταγραφή. 

Το υπουρ­γείο ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­σή του πως ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των αυξή­θη­κε σε 169.496 από 166.019. Ο αριθ­μός αυτός των νέων κρου­σμά­των (3.477) σε μία ημέ­ρα είναι ο χαμη­λό­τε­ρος από τις 20 Μαρτίου.

Γερμανία: 126 νέοι θάνατοι, 2.537 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που υπέ­κυ­ψαν στην ασθέ­νεια COVID-19 το περα­σμέ­νο 24ωρο στη Γερ­μα­νία αυξή­θη­κε κατά 126 και ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 2.799, ενώ τα νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2 στη χώρα ήταν 2.537, με το σύνο­λο των ανθρώ­πων που έχουν προ­σβλη­θεί από τον κορο­νο­ϊό να φθά­νει πλέ­ον τους 123.016, σύμ­φω­να με δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει και δημο­σιο­ποιεί στον ειδι­κό ιστό­το­πο που έχει δημιουρ­γή­σει το Robert Koch-Institut.

Ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των είναι σχε­τι­κά μικρό­τε­ρος από εκεί­νον που κατα­γρα­φό­υαν χθες Κυρια­κή (2.821) και σημα­το­δο­τεί την τρί­τη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα επι­βρά­δυν­σης της εξά­πλω­σης του κορο­νοϊ­ού στη Γερ­μα­νία, με βάση τα στοι­χεία του Ινστι­τού­του Ρόμπερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδι­κευ­μέ­νο στην αντι­με­τώ­πι­ση των μολυ­σμα­τι­κών ασθενειών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο