Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανία-Covid-19: 809 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο — Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών από τον νέο κορο­νο­ϊό στην Ισπα­νία αυξή­θη­κε σε 11.744 σήμε­ρα από 10.935 μία ημέ­ρα πριν, έγι­νε γνω­στό από το υπουρ­γείο Υγεί­ας της χώρας.

Είναι η δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα κατά την οποία ο αριθ­μός των νέων θανά­των, σε 24ωρη βάση, κατα­γρά­φει πτώ­ση μετά το αρνη­τι­κό ρεκόρ της περα­σμέ­νης Πέμ­πτης με 950 νεκρούς.

Οκτα­κό­σιοι εννέα άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευ­ταίο 24ωρο, ένας αριθ­μός μειω­μέ­νος από τους 932 χθες Παρα­σκευή, κατα­δει­κνύ­ουν τα στοιχεία.

Το σύνο­λο των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των αυξή­θη­κε στα 124.736 σήμε­ρα από 117.710 χθες, ήτοι μια αύξη­ση 7.026 κρου­σμά­των, ανα­φέ­ρει το υπουργείο.

Τα στοι­χεία «επι­βε­βαιώ­νουν την καθο­δι­κή τάση που βλέ­που­με τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες» δήλω­σε η Μαρία Χοσέ Σιέ­ρα, η ανα­πλη­ρώ­τρια επι­κε­φα­λής των υπη­ρε­σιών Εκτά­κτων Ανα­γκών Υγεί­ας της Ισπανίας.

Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ισπα­νί­ας Πέδρο Σάν­τσεθ θα ζητή­σει από το ισπα­νι­κό κοι­νο­βού­λιο να δώσει το πρά­σι­νο φως για να παρα­τα­θεί η εφαρ­μο­γή των περιο­ρι­στι­κών μέτρων κατά της επι­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού για επι­πλέ­ον 15 ημέ­ρες, έως τις 26 Απριλίου.

Έπει­τα από τηλε­φω­νι­κή συνο­μι­λία με τον Σάν­τσεθ, ο ηγέ­της της αντι­πο­λί­τευ­σης Πάμπλο Κασά­δο έγρα­ψε σε μήνυ­μά του στο Twitter ότι ο Ισπα­νός πρω­θυ­πουρ­γός τον ενη­μέ­ρω­σε ότι «θα ζητή­σει από το Κογκρέ­σο να παρα­τεί­νει την κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης» για δεύ­τε­ρη φορά. Η τελευ­ταία παρά­τα­ση ήταν μέχρι την 11η Απριλίου.

Η κυβερ­νη­τι­κή εκπρό­σω­πος είπε ότι ο Σάν­τσεθ θα ανα­κοι­νώ­σει την παρά­τα­ση της κατά­στα­σης έκτα­κτης ανά­γκης, κατά τη διάρ­κει συνέ­ντευ­ξης τύπου που θα παρα­χω­ρή­σει σήμε­ρα το απόγευμα.

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο