Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισπανικό αστυνομικό φιάσκο της μαύρης τρύπας των ηλεκτρικών πράσινων αλόγων

230 ηλε­κτρο­κί­νη­τα περι­πο­λι­κά  παρέ­λα­βαν οι αστυ­νο­μι­κές αρχές της Ισπα­νί­ας, χωρίς να φρο­ντί­σουν (εκό­ντως _ακόντως) για τη δημιουρ­γία των απα­ραί­τη­των υπο­δο­μών φόρτισης.
Τα περι­πο­λι­κά παρε­λή­φθη­σαν με πρω­το­βου­λία του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών της Ισπα­νί­ας, ώστε “οι αστυ­νο­μι­κές αρχές που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νες με το έργο της επι­τή­ρη­σης των μεγά­λων αστι­κών κέντρων να απο­κτή­σουν φιλι­κά προς περι­βάλ­λον οχήματα”.

Ο δια­γω­νι­σμός προ­χώ­ρη­σε με ρυθ­μούς dt (τα πήραν τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βρη) με σκο­πό να ανα­λά­βουν άμε­σα υπη­ρε­σία στα κατά τόπους αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα: Εμ δε! …Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέ­βη ποτέ, όχι για­τί τα ηλε­κτρι­κά αυτο­κί­νη­τα δεν ήταν έτοι­μα “να ανα­λά­βουν δρά­ση” αλλά για­τί ουδείς “ασχο­λή­θη­κε” με το πώς τα συγκε­κρι­μέ­να οχή­μα­τα θα φορ­τί­ζουν. Και το θέμα δε στα­μα­τά εδώ …ας πού­με “δεν ήξε­ραν” (αλλά δεν ρώτα­γαν; ‑λέμε τώρα!)
Η απου­σία των απα­ραί­τη­των υπο­δο­μών φόρ­τι­σης με ακι­νη­το­ποι­η­μέ­να τα οχή­μα­τα (που –παρε­μπι­πτό­ντως κόστι­σαν στον ισπα­νι­κό λαό 7,9 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ -απο­τε­λώ­ντας μέρος συγκε­κρι­μέ­νου ευρύ­τε­ρου προ­γράμ­μα­τος “ολι­στι­κού” …σαν το δικό μας του Μπέ­νου στην Εύβοια και όχι μόνο) δεν πρό­κει­ται να αλλά­ξει σύντο­μα καθώς, …το χρο­νι­κό περι­θώ­ριο που έχει δοθεί στην ανά­δο­χο εται­ρεία για την εγκα­τά­στα­ση των φορ­τι­στών (είναι ένας χρό­νος) ολο­κλη­ρώ­νε­ται το επό­με­νο φθι­νό­πω­ρο.

Και μη θεω­ρή­σε­τε πως το θέμα είναι απλό: τα αυτο­κί­νη­τα, εκτός από τη βάση τους (όπου και πάλι το θέμα δεν είναι εύκο­λο, για­τί απαι­τού­νται τερά­στιες –σε κόστος και όγκο εγκα­τα­στά­σεις) με δεδο­μέ­νο πως είναι “εθνι­κών οδών”, πρέ­πει να έχουν –βασι­κά, εκεί σημεία φόρ­τι­σης. Τα περι­πο­λι­κά που επι­λέ­χτη­καν είναι βασι­κά Nissan Leaf 150 ΗΡ, με (θεω­ρη­τι­κή) αυτο­νο­μία –σε κανο­νι­κή οδή­γη­ση 218km (πήγαιν’ έλα), που σημαί­νει πως αν απο­μα­κρυν­θούν πάνω από ~100km …τα γυρί­ζει στη βάση τους ο γερα­νός της τροχαίας.

Για την πόλη της Μαδρί­της χρη­σι­μο­ποιεί­ται πλέ­ον το BMW i3 eléctrico

🕷️Και ένα τελευ­ταίο _αλλά “Estas cosas pasan hasta en las mejores familias” -“αυτά συμ­βαί­νουν και στις καλύ­τε­ρες οικο­γέ­νειες”, που λένε οι Ισπα­νοί: Το κόστος λια­νι­κής και με ένα φορ­τι­στή δώρο του συγκε­κρι­μέ­νου μοντέ­λου είναι 24.600–25.200€ δηλ τα 230 κομ­μά­τια, max 5.796.000 (θυμί­ζου­με πως 🕷️ πλη­ρώ­θη­καν 7.900.000€)

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο