Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Αποφυλακίστηκε έπειτα από μόλις εννέα μήνες ο στρατιώτης που είχε καταδικαστεί επειδή αποτελείωσε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο

Ένας Γαλ­λοϊσ­ραη­λι­νός στρα­τιώ­της που είχε κατα­δι­κα­στεί επει­δή απο­τε­λεί­ω­σε έναν τραυ­μα­τι­σμέ­νο Παλαι­στί­νιο απο­φυ­λα­κί­στη­κε αφού εξέ­τι­σε ποι­νή φυλά­κι­σης εννέα μηνών, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο στρατός.

Ο Ελόρ Αζα­ριά, η δίκη του οποί­ου είχε προ­κα­λέ­σει πολ­λές αντι­δρά­σεις στο Ισρα­ήλ, είχε αρχι­κά κατα­δι­κα­στεί σε 18 μήνες φυλά­κι­ση επει­δή το 2016 σκό­τω­σε έναν Παλαι­στί­νιο δρά­στη στη Χεβρό­να της κατε­χό­με­νης Δυτι­κής Όχθης. Ο Παλαι­στί­νιος μόλις είχε επι­τε­θεί ενα­ντί­ον Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών με ένα μαχαί­ρι και κει­τό­ταν στο έδα­φος τραυ­μα­τι­σμέ­νος και προ­φα­νώς χωρίς να είναι σε θέση να βλά­ψει κανέναν.

Στη συνέ­χεια ο επι­κε­φα­λής του γενι­κού επι­τε­λεί­ου του ισραη­λι­νού στρα­τού Γκά­ντι Άιζεν­κοτ μεί­ω­σε κατά τέσ­σε­ρις μήνες την ποι­νή του και τον Μάρ­τιο επι­τρο­πή ζήτη­σε να μειω­θεί περαι­τέ­ρω η ποι­νή του.

«Μπο­ρώ να επι­βε­βαιώ­σω ότι απο­φυ­λα­κί­στη­κε», δήλω­σε σήμε­ρα εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού. Αρχι­κά ο στρα­τός είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι ο Αζα­ριά θα απο­φυ­λα­κι­ζό­ταν στις 10 Μαΐ­ου, όμως, σύμ­φω­να με τα ισραη­λι­νά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, η απο­φυ­λά­κι­σή του επι­σπεύ­στη­κε προ­κει­μέ­νου να παρα­στεί στον γάμο του αδελ­φού του.

Ο Αζα­ριά ήταν 19 ετών την επο­χή του συμ­βά­ντος και ξεκί­νη­σε να εκτί­ει την ποι­νή του στις 9 Αυγού­στου 2017.

Πώς τιμω­ρεί η Ισραη­λι­νή δικαιο­σύ­νη δολο­φο­νί­ες Παλαι­στι­νί­ων (Όταν δεν μπο­ρεί να κάνει αλλιώς);

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο