Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Δε σκοτώσαμε σκόπιμα τη Ραζάν, εμείς απλά πυροβολούσαμε!!!!

Υπό την πίε­ση της διε­θνούς κατα­κραυ­γής για τη δολο­φο­νία της 21χρονης νοση­λεύ­τριας Ραζάν αλ Νατζάρ, το κρά­τος  δολο­φό­νος Ισρα­ήλ  με ανα­κοί­νω­σή του προ­σπα­θεί να δικαιο­λο­γη­θεί λέγο­ντας ότι οι στρα­τιώ­τες του απλά πυρο­βο­λού­σαν και «κανέ­νας πυρο­βο­λι­σμός δεν στό­χευ­σε σκο­πί­μως ή απευ­θεί­ας (την Νατζάρ)».

Μια 21χρονη Παλαι­στί­νια εθε­λό­ντρια νοσο­κό­μα σκό­τω­σε σήμε­ρα στα σύνο­ρα με τη Γάζα το κρά­τος δολο­φό­νος Ισραήλ

Με τον κυνι­σμό του δολο­φό­νου το κρά­τος τρο­μο­κρά­της σκο­τώ­νει για δεύ­τε­ρη φορά τη Ραζάν αλ Νατζάρ με τη σημε­ρι­νή του ανα­κοί­νω­ση όπου ανα­φέ­ρει ότι τα αρχι­κά ευρή­μα­τα από την έρευ­να για το θάνα­το της νεα­ρής Παλαι­στί­νιας που σκο­τώ­θη­κε από τις σφαί­ρες Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών, κατά τη διάρ­κεια δια­δη­λώ­σε­ων κοντά στα σύνο­ρα μετα­ξύ Λωρί­δας της Γάζας, δεί­χνουν ότι δεν πυρο­βο­λή­θη­κε σκοπίμως.

palestine

Όμως, σύμ­φω­να με αξιω­μα­τού­χους των υπη­ρε­σιών υγεί­ας του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα και αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες, η 21χρονη εθε­λό­ντρια νοση­λεύ­τρια, Ραζάν αλ Νατζάρ, έπε­σε νεκρή από πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών την Παρα­σκευή, καθώς κινή­θη­κε προς τον φρά­κτη ασφα­λεί­ας, ανα­το­λι­κά της πόλης Χαν Γιου­νές, στο νότιο τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, ενώ επι­χει­ρού­σε να προ­σφέ­ρει τις πρώ­τες βοή­θειες σε διαδηλωτές.

Η Νατζάρ εργα­ζό­ταν εθε­λο­ντι­κά στις παλαι­στι­νια­κές υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας και φορού­σε τη λευ­κή ρόμπα των μελών των υπη­ρε­σιών πρώ­των βοηθειών.

palestine7

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανέ­φε­ρε ότι Παλαι­στί­νιοι μαχη­τές επι­τέ­θη­καν στους στρα­τιώ­τες κατά μήκος των συνό­ρων με πυρά και μια χει­ρο­βομ­βί­δα, κάτι πυο πρώ­τη φορά ακού­γε­ται όλο το διά­στη­μα των δια­δη­λώ­σε­ων από τις 30 Μαρ­τί­ου μέχρι και σήμερα.

«Μια αρχι­κή έρευ­να για το περιστατικό…έδειξε ότι ένας μικρός αριθ­μός σφαι­ρών ερρίφθησαν…και κανέ­νας πυρο­βο­λι­σμός δεν στό­χευ­σε σκο­πί­μως ή απευ­θεί­ας (την Νατζάρ)», λέει η ανα­κοί­νω­ση που εξέ­δω­σε ο ισραη­λι­νός στρατός.

palestine5

Η έρευ­να συνε­χί­ζε­ται, πρό­σθε­σε η ανα­κοί­νω­ση και τα ευρή­μα­τα θα εξε­τα­στούν από ανώ­τε­ρους διοι­κη­τές και έπει­τα θα μετα­βι­βα­στούν σε στρα­τιω­τι­κούς εισαγ­γε­λείς. Το τι θα γίνει βέβαια, το ξέρου­με από άλλες περι­πτώ­σεις που — υπό την πίε­ση της κατα­κραυ­γής —  έφτα­σαν στη Δικαιο­σύ­νη και στρα­τιώ­τες που απο­δε­δειγ­μέ­να δολο­φό­νη­σαν  Παλαι­στί­νιους είτε αθω­ώ­θη­καν είτε τους ερπι­βλή­θη­κε ποι­νή χάδι.

palestine

Χιλιά­δες άνθρω­ποι παρέ­στη­σαν στην κηδεία της Νατζάρ το Σάβ­βα­το, εκ των οποί­ων κάποιοι που τους είχε δώσει τις πρώ­τες βοή­θειες όταν είχαν τραυ­μα­τι­στεί σε παλαιό­τε­ρες δια­δη­λώ­σεις κατά μήκος των συνόρων.

Με τον θάνα­το της νεα­ρής γυναί­κας, αυξά­νε­ται σε 125 ο αριθ­μός των Παλαι­στι­νί­ων που σκο­τώ­θη­καν από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες μετά την έναρ­ξη των κινη­το­ποι­ή­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας στη Γάζα την 30η Μαρτίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο