Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Επίθεση της αστυνομίας στην κηδεία της δολοφονημένης δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Η ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία επι­τέ­θη­κε σήμε­ρα στη νεκρι­κή αυτο­κι­νη­το­πο­μπή της δολο­φο­νη­μέ­νης από ισραη­λι­νά πυρά δημο­σιο­γρά­φου του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλέχ, την ώρα που οι Παλαι­στί­νιοι μετέ­φε­ραν το φέρε­τρο προς την εκκλη­σία όπου θα γινό­ταν η νεκρώ­σι­μη ακολουθία.

Ισχυ­ρή αστυ­νο­μι­κή δύνα­μη απέ­κλει­σε το Νοσο­κο­μείο «Άγιος Ιωσήφ», όπου φυλασ­σό­ταν η σορός της Αμπού Ακλέχ, στή­νο­ντας οδο­φράγ­μα­τα στις εισό­δους του και κατά μήκος των δρό­μων όπου διέρ­χε­ται η νεκρι­κή πομπή της, μη επι­τρέ­πο­ντας τη διέ­λευ­ση παλαι­στι­νια­κών οχη­μά­των ή πεζών.

Έφιπ­ποι αστυ­νο­μι­κοί και δεκά­δες άλλοι βαριά οπλι­σμέ­νοι εισέ­βα­λαν στη συνέ­χεια στους χώρους του νοσο­κο­μεί­ου και επι­τέ­θη­καν σε δεκά­δες πεν­θού­ντες που φώνα­ζαν συν­θή­μα­τα και ύψω­σαν παλαι­στι­νια­κές σημαί­ες κατα­δι­κά­ζο­ντας την ισραη­λι­νή κατο­χή. Η αστυ­νο­μία επι­τέ­θη­κε με ρόπα­λα στους νεα­ρούς που κου­βα­λού­σαν το φέρε­τρο, ντυ­μέ­νο με παλαι­στι­νια­κή σημαία, προς στον Καθε­δρι­κό Ναό του Ευαγ­γε­λι­σμού της Θεο­τό­κου στην Παλιά Πόλη, όπου πρό­κει­ται να γίνει η κηδεία της, χτυ­πώ­ντας τους ανε­λέ­η­τα, πριν επι­τρέ­ψουν τελι­κά σε ένα νεκρι­κό όχη­μα να μετα­φέ­ρει το φέρε­τρο χωρίς να συνο­δεύ­ε­ται από τον κόσμο που πενθούσε.

Η αστυ­νο­μία, που έκα­νε και χρή­ση δακρυ­γό­νων, εμπό­δι­σε επί­σης νεα­ρούς άνδρες να κρε­μά­σουν τη φωτο­γρα­φία της Αμπού Ακλέχ μαζί με ένα πανό που κατα­δί­κα­ζε τη δολο­φο­νία της, στους εξω­τε­ρι­κούς τοί­χους της εκκλησίας.

Τις επό­με­νες ώρες, η Αμπού Ακλέχ θα μετα­φερ­θεί για να εντα­φια­στεί στο νεκρο­τα­φείο Mount Zion.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο