Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Το «Ισλαμικό Κράτος» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με 2 νεκρούς

Η οργά­νω­ση Ισλα­μι­κό Κρά­τος (ΙΚ) ανέ­λα­βε νωρίς σήμε­ρα μέσω Telegram την ευθύ­νη για την επί­θε­ση στο Ισρα­ήλ χθες Κυρια­κή που υπο­στή­ρι­ξε πως είχε απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν δύο στρα­τιώ­τες και να τραυ­μα­τι­στούν άλλοι δέκα.

Νωρί­τε­ρα, αξιω­μα­τού­χοι των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας έκα­ναν λόγο για επί­θε­ση αρά­βων ενό­πλων στη Χαντέ­ρα, περί­που 50 χιλιό­με­τρα βόρεια του Τελ Αβίβ, που είχε απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν δύο αστυ­νο­μι­κοί, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι οι δρά­στες έπε­σαν νεκροί από πυρά των ειδι­κών δυνά­με­ων που επενέβησαν.

Αργά χθες Κυρια­κή ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ο Άντο­νι Μπλίν­κεν, ο οποί­ος επι­σκέ­πτε­ται το Ισρα­ήλ, κατα­δί­κα­σε την ενέργεια.

«Κατα­δι­κά­ζου­με τη σημε­ρι­νή τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση στη Χαντέ­ρα», τόνι­σε ο κ. Μπλίν­κεν μέσω Twitter. «Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό των ισραη­λι­νών εταί­ρων μας και εκφρά­ζου­με τα συλ­λυ­πη­τή­ριά μας στις οικο­γέ­νειες των θυμά­των», πρό­σθε­σε ο επι­κε­φα­λής της αμε­ρι­κα­νι­κής διπλω­μα­τί­ας στην ανάρτηση.

Την επί­θε­ση κατα­δί­κα­σε και το ελλη­νι­κό Υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών με ανάρ­τη­σή του στο twitter: «Είμα­στε συγκλο­νι­σμέ­νοι από την τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση στη Χαντέ­ρα, κατά την οποία δολο­φο­νή­θη­καν δύο Ισραη­λι­νοί αστυ­νο­μι­κοί της Συνο­ρια­κής Αστυ­νο­μί­ας», ανα­φέ­ρει το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών και προσθέτει:

«Οι σκέ­ψεις μας είναι με τα θύμα­τα και τις οικο­γέ­νειές τους. Κατα­δι­κά­ζου­με σθε­να­ρά αυτή την κτη­νώ­δη πρά­ξη βίας και είμα­στε από­λυ­τα αλλη­λέγ­γυοι με τους εταί­ρους μας, το λαό και την κυβέρ­νη­ση του Ισραήλ».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Jerusalem Post.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο