Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο μαχητή σε έφοδο στη Δυτική Όχθη

Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες σκό­τω­σαν σήμε­ρα έναν Παλαι­στί­νιο στη διάρ­κεια εφό­δου στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, ανα­κοί­νω­σαν παλαι­στί­νιοι αξιω­μα­τού­χοι, εν μέσω προ­σπα­θειών για την απο­φυ­γή περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­σης της βίας.

Ανα­κοί­νω­ση της ισραη­λι­νής συνο­ρια­κής αστυ­νο­μί­ας ανα­φέ­ρει ότι η μυστι­κή μονά­δα της συμ­με­τεί­χε σε έφο­δο νωρίς σήμε­ρα το πρωί για τη σύλ­λη­ψη ενός Παλαι­στι­νί­ου υπό­πτου για ανά­μει­ξη σε πολ­λές ένο­πλες επιθέσεις.

Σύμ­φω­να με τη συνο­ρια­κή αστυ­νο­μία, οι δυνά­μεις περι­κύ­κλω­σαν την κατοι­κία όπου βρι­σκό­ταν ο άνδρας και άνοι­ξαν πυρ ενα­ντί­ον του όταν εκεί­νος στό­χευ­σε με όπλο τους αστυνομικούς.

Το παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι ο 25χρονος Αμίρ Αμπού Καντι­τζέχ πυρο­βο­λή­θη­κε στο κεφά­λι στην πόλη Τουλκαρέμ.

Μια νέα οργά­νω­ση που συστά­θη­κε για να αντι­με­τω­πί­σει την ισραη­λι­νή κατο­χή και αυτο­α­πο­κα­λεί­ται “Η Ταξιαρ­χία της Τουλ­κα­ρέμ” ανα­κοί­νω­σε ότι ο Αμπού Καντι­τζέχ ήταν ένας εκ των ιδρυ­τών της και χαρα­κτή­ρι­σε “δολο­φο­νία” τον θάνα­τό του.

Η σημε­ρι­νή είναι η πρώ­τη ημέ­ρα του Ραμα­ζα­νί­ου, του ιερού μήνα των μου­σουλ­μά­νων, στα παλαι­στι­νια­κά εδάφη.

Παλαιό­τε­ρα στο Ραμα­ζά­νι σημειώ­νο­νταν σπο­ρα­δι­κές συγκρού­σεις ανά­με­σα στην ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία και Παλαι­στι­νί­ους, ειδι­κά στα πέριξ του τεμέ­νους Αλ-Άκσα, του τρί­του πιο ιερού τόπου του ισλάμ, το οποίο λατρεύ­ε­ται όπως το Όρος των Ελαιών για τους εβραίους.

Το Ραμα­ζά­νι συμπί­πτει φέτος με το χρι­στια­νι­κό Πάσχα και με το εβραϊ­κό Πάσχα.

Την Κυρια­κή Ισραη­λι­νοί και παλαι­στί­νιοι αξιω­μα­τού­χοι δεσμεύ­τη­καν για την απο­κλι­μά­κω­ση της βίας σε συνά­ντη­σή τους με την παρου­σία αμε­ρι­κα­νι­κών, αιγυ­πτια­κών και ιορ­δα­νι­κών αντι­προ­σω­πειών στο θέρε­τρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.

Η κατε­χό­με­νη από το Ισρα­ήλ Δυτι­κή Όχθη έχει γίνει θέα­τρο κλι­μα­κού­με­νων συγκρού­σε­ων τους τελευ­ταί­ους μήνες με σχε­δόν καθη­με­ρι­νές ισραη­λι­νές στρα­τιω­τι­κές επι­δρο­μές και βίαιες επι­θέ­σεις από εβραί­ους εποί­κους εν μέσω μιας έκρη­ξης παλαι­στι­νια­κών επιθέσεων.

Κατά τον περα­σμέ­νο χρό­νο ισραη­λι­νές δυνά­μεις σκό­τω­σαν πάνω από 250 Παλαι­στί­νιους στη Δυτι­κή Όχθη περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων μαχη­τών και αμά­χων. Περισ­σό­τε­ροι από 40 Ισραη­λι­νοί και τρεις Ουκρα­νοί έχα­σαν τη ζωή τους σε παλαι­στι­νια­κές επι­θέ­σεις κατά την ίδια περίοδο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο