Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας

Αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή πραγ­μα­το­ποί­η­σε το Ισρα­ήλ, τα ξημε­ρώ­μα­τα, στη Λωρί­δα της Γάζας. Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε πως τα αερο­σκά­φη έπλη­ξαν «έναν αριθ­μό στό­χων» «της παλαι­στι­νια­κής οργά­νω­σης Χαμάς».

Νωρί­τε­ρα, ο ισραη­λι­νός στρα­τός είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι μια ρου­κέ­τα, η οποία εκτο­ξεύ­θη­κε από τη Λωρί­δα της Γάζας, ανα­χαι­τί­στη­κε από το σύστη­μα αντι­πυ­ραυ­λι­κής άμυ­νας «Σιδη­ρούς Θόλος», το από­γευ­μα της Τετάρτης.

Στην παρα­θα­λάσ­σια πόλη Ασκε­λόν, του Ισρα­ήλ, ήχη­σαν οι σει­ρή­νες συνα­γερ­μού της αερά­μυ­νας, δια­κό­πτο­ντας μια προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση όπου μιλού­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Μπε­νια­μίν Νετανιάχου.

Τηλε­ο­πτι­κά συνερ­γεία κατέ­γρα­ψαν τις εικό­νες της εσπευ­σμέ­νης απο­μά­κρυν­σης του από το χώρο. Αργό­τε­ρα, ο Νετα­νιά­χου επέ­στρε­ψε για να συνε­χί­σει την ομι­λία του.

«Όποιος έρι­ξε ρου­κέ­τες την προη­γού­με­νη φορά δεν είναι μαζί μας πια», τόνι­σε με ιδιαί­τε­ρο κυνι­σμό. «Κι όποιος έρι­ξε τώρα, καλά θα κάνει να αρχί­σει να ετοι­μά­ζει βαλί­τσες», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο