Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιστορίες εγκλεισμού και κορονoϊού — Διαγωνισμός ποίησης και διηγήματος από το Ατέχνως

Η παν­δη­μία του κορο­ναϊ­ού και την ώρα που μένου­με στο σπί­τι, επη­ρε­ά­ζει την καθη­με­ρι­νό­τη­τα μας, τις οικο­γε­νεια­κές, δια­προ­σω­πι­κές και επαγ­γελ­μα­τι­κές σχέ­σεις μας, την πολι­τι­κή και την οικο­νο­μία καθώς ανα­θε­ω­ρεί βεβαιό­τη­τες χρό­νων ενώ την ίδια ώρα στα νοσο­κο­μεία της χώρα μας και διε­θνώς το ιατρι­κό και νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό, οι θεμα­το­φύ­λα­κες της δημό­σιας υγεί­ας, δίνουν τον μεγά­λο αγώ­να για να σώσουν ανθρώ­πι­νες ζωές. Αυτή την περί­ο­δο ανα­πό­φευ­κτα γεν­νιού­νται ιδέ­ες, σκέ­ψεις και προ­βλη­μα­τι­σμοί σε όλους και όλες μας.

Με αφορ­μή όλα τα παρα­πά­νω οι εκδό­σεις Ατέ­χνως απο­φά­σι­σαν να διορ­γα­νώ­σουν δια­γω­νι­σμό ποί­η­σης και διη­γή­μα­τος με θέμα “Ιστο­ρί­ες εγκλει­σμού και κορο­ναϊ­ού” δίνο­ντας τη δυνα­τό­τη­τα να εκφρα­στούν όλες αυτές οι ανη­συ­χί­ες και οι προβληματισμοί.

Όλες οι συμ­με­το­χές θα δημο­σιευ­τούν στο atexnos.gr (σε χρό­νο που θα επι­λέ­ξουν το περιο­δι­κό και οι εκδό­σεις). Τα πέντε καλύ­τε­ρα ποι­ή­μα­τα όπως και τα τρία καλύ­τε­ρα διη­γή­μα­τα, θα συμπε­ρι­λη­φθούν σε έντυ­πη έκδο­ση — συλ­λο­γή, η οποία θα κυκλο­φο­ρή­σει με την άρση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων.

Προϋποθέσεις:

  1. Οι συμ­με­το­χές θα είναι επώ­νυ­μες. Η δημο­σί­ευ­ση όμως είτε στο site είτε στη συλ­λο­γή μπο­ρεί να γίνει με τη χρή­ση ψευδωνύμου.
  2. Οι συμ­με­το­χές θα πρέ­πει να είναι πρω­τό­τυ­πες. Δε θα πρέ­πει να έχουν δημο­σιευ­τεί σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, σε δια­δι­κτυα­κό ή έντυ­πο μέσο. Όπως επί­σης δε θα δημο­σιευ­τούν μέχρι την κρί­ση των συμμετοχών
  3. Η έκτα­ση των διη­γη­μά­των δεν θα πρέ­πει να ξεπερ­νά τις 1.200 λέξεις. Κάθε συμ­με­τέ­χων μπο­ρεί να στεί­λει  μέχρι και 2 διη­γή­μα­τα, είτε με ταυ­τό­χρο­νη απο­στο­λή είτε σε δια­φο­ρε­τι­κό χρόνο
  4. Κάθε συμ­με­τέ­χων μπο­ρεί να στεί­λει από 1–5 ποι­ή­μα­τα, με ταυ­τό­χρο­νη απο­στο­λή είτε σε δια­φο­ρε­τι­κό χρόνο.
  5. Κατα­λη­κτι­κή ημε­ρο­μη­νία συμ­με­το­χής η 30ή Απρι­λί­ου ή οποία μπο­ρεί να παρα­τα­θεί. Η παρά­τα­ση θα εξαρ­τη­θεί από την άρση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων.
  6. Οι συμ­με­το­χές μπο­ρούν να απο­στέλ­λο­νται στα εξής email: [email protected][email protected]. Σε περί­πτω­ση αδυ­να­μί­ας ή απρο­θυ­μί­ας απο­στο­λής με email επι­κοι­νω­νή­στε με το 6979795057.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο