Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι από το βράδυ του Σαββάτου

Βρο­χές που ήδη εκδη­λώ­νο­νται στα δυτι­κά της χώρας, θα συνε­χι­στούν κατά τη διάρ­κεια του Σαβ­βά­του, ενώ από τις βρα­δι­νές ώρες τα φαι­νό­με­να θα εντα­θούν στην Ήπει­ρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ θα σημειω­θούν και καται­γί­δες. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας προς την Κυρια­κή, τα έντο­να φαι­νό­με­να θα επη­ρε­ά­σουν και τη Δυτι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ).

Κατά τη διάρ­κεια της Κυρια­κής, βρο­χές και καται­γί­δες θα σημειω­θούν στο μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα της χώρας, ενώ τα φαι­νό­με­να θα είναι έντο­να στα δυτι­κά, τα βορειο­α­να­το­λι­κά και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τα φαι­νό­με­να θα συνε­χι­στούν και τη Δευ­τέ­ρα κυρί­ως στα δυτι­κά και νότια.

Μεγά­λα ύψη βρο­χής ‑πάνω από 50 χιλιο­στά- ανα­μέ­νο­νται στα νησιά του Ιονί­ου, στην Ήπει­ρο, στη Δυτι­κή Πελο­πόν­νη­σο, στη Δυτι­κή Στε­ρεά και τοπι­κά στη Θρά­κη, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στη Δυτι­κή Κρή­τη (ένα χιλιο­στό βρο­χής ισο­δυ­να­μεί με ένα λίτρο νερού σε μία επι­φά­νεια ενός τετρα­γω­νι­κού μέτρου).

Παράλ­λη­λα, σημα­ντι­κή ενί­σχυ­ση θα παρου­σιά­σουν οι νοτιο­δυ­τι­κοί άνε­μοι στο Αιγαίο και οι δυτι­κοί άνε­μοι στο Ιόνιο. Την Κυρια­κή η έντα­σή τους θα φτά­νει τα οκτώ μπο­φόρ και τοπι­κά τα εννέα μπο­φόρ, δημιουρ­γώ­ντας ενδε­χο­μέ­νως προ­βλή­μα­τα στις ακτο­πλοϊ­κές συγκοι­νω­νί­ες. Προ­σο­χή επί­σης, σύμ­φω­να με το EEA-meteo, απαι­τεί­ται στις μετα­κι­νή­σεις στο οδι­κό δίκτυο, ιδιαί­τε­ρα την Κυρια­κή στο σύνο­λο της Δυτι­κής και Βόρειας Ελλά­δας, όπου ανα­μέ­νο­νται ισχυ­ρά φαινόμενα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο