Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται έως το Σάββατο

Άστα­τος ανα­μέ­νε­ται ο και­ρός έως αύριο Σάβ­βα­το 15 Φεβρουα­ρί­ου, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Οι ασθε­νείς βρο­χές, που σημειώ­νο­νται στα δυτι­κά και βορειο­δυ­τι­κά από τις πρώ­τες ώρες της Παρα­σκευ­ής, θα ενι­σχυ­θούν στα­δια­κά έως το μεση­μέ­ρι, οπό­τε ανα­μέ­νο­νται και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Στη συνέ­χεια και έως τη νύχτα της Παρα­σκευ­ής τα φαι­νό­με­να θα επη­ρε­ά­σουν σχε­δόν το σύνο­λο της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και τα Δωδε­κά­νη­σα, με τα ισχυ­ρό­τε­ρα να εντο­πί­ζο­νται στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά. Από τις πρώ­τες ώρες του Σαβ­βά­του, βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται στη Χαλ­κι­δι­κή, στην Ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τη Στε­ρεά Ελλά­δα, την Πελο­πόν­νη­σο και το Αιγαίο, οι οποί­ες στις νησιω­τι­κές περιο­χές και στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές. Βαθ­μιαία και έως το βρά­δυ του Σαβ­βά­του τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στην Κρή­τη και τα Δωδε­κά­νη­σα και δευ­τε­ρευό­ντως στα νοτιο­α­να­το­λι­κά ηπειρωτικά.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές από το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής έως και το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του, οι οποί­ες κατά τη διάρ­κεια της νύχτας της Παρα­σκευ­ής θα είναι κατά τόπους ισχυ­ρές και υπάρ­χει μεγά­λη πιθα­νό­τη­τα εκδή­λω­σης καται­γί­δων. Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως καται­γί­δες από το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής έως τις πρώ­τες ώρες του Σαββάτου.

Οι άνε­μοι, αρχι­κά νοτί­ων διευ­θύν­σε­ων έως επτά μπο­φόρ, που θα πνέ­ουν στα πελά­γη την Παρα­σκευή, θα στρα­φούν σε βόρειους ίδιας έντα­σης από το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στρα­φούν σε βόρειους οκτώ έως εννέα μπο­φόρ μέχρι το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του. Εξαί­ρε­ση απο­τε­λεί η περιο­χή των Δωδε­κα­νή­σων, όπου οι άνε­μοι θα συνε­χί­σουν να πνέ­ουν από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις κατά το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος του Σαβ­βά­του. Η θερ­μο­κρα­σία δεν θα παρου­σιά­σει αξιό­λο­γη μεταβολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο