Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Β. Ελλάδα από σήμερα το βράδυ

Μια γρή­γο­ρα κινού­με­νη ατμο­σφαι­ρι­κή δια­τα­ρα­χή θα επη­ρε­ά­σει κυρί­ως τα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά και θαλάσ­σια τμή­μα­τα της χώρας με κατά τόπους ισχυ­ρές καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται από χαλα­ζο­πτώ­σεις και ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέ­μους, από το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής έως τις μεση­με­ρια­νές ώρες του Σαβ­βά­του, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Περισ­σό­τε­ρο θα επη­ρε­α­στούν η Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Χαλ­κι­δι­κής), η Θρά­κη, τα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου, καθώς και περιο­χές που βρέ­χο­νται από το Βορειο­δυ­τι­κό Αιγαίο (Σπο­ρά­δες — Βόρεια Εύβοια). Βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν και σε άλλες ηπει­ρω­τι­κές περιο­χές της χώρας, με μικρό­τε­ρη όμως ένταση.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, το Σάβ­βα­το η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 12 έως 27 βαθ­μούς, στη Βόρεια Ελλά­δα από 16 έως 30, στην Ήπει­ρο και στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 17 έως 34 βαθ­μούς, στη Δυτι­κή και Νότια Ελλά­δα από 18 έως 30, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 18 έως 33 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 18 έως 30 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 19 έως 31 βαθ­μούς, ενώ στις Σπο­ρά­δες, στις Κυκλά­δες και στη Βόρεια Κρή­τη οι μέγι­στες δεν θα ξεπε­ρά­σουν τους 28 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 5 έως 6 μπο­φόρ και τοπι­κά 7 μπο­φόρ, με μικρή εξα­σθέ­νη­ση έως το βρά­δυ. Εξαί­ρε­ση απο­τε­λούν τα θαλάσ­σια τμή­μα­τα των Δωδε­κα­νή­σων, όπου θα επι­κρα­τή­σουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι εντά­σε­ων έως 7 μπο­φόρ και πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί μέτριοι έως ισχυ­ροί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα βρο­χών ή καται­γί­δων τις πρω­ι­νές ώρες κυρί­ως στα βόρεια και βορειο­δυ­τι­κά τμή­μα­τα του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στην πόλη της Αθή­νας από 25 έως 31 βαθ­μούς, αλλά στα βόρεια και ανα­το­λι­κά οι μέγι­στες θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερες.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, φαι­νό­με­να που τοπι­κά θα είναι έντο­να, ιδιαί­τε­ρα στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βορειο­δυ­τι­κοί μέτριοι μέχρι ισχυ­ροί 5 με 6 μπο­φόρ, αλλά μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε νότιους νοτιο­α­να­το­λι­κούς με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ που προ­ο­δευ­τι­κά θα εξα­σθε­νή­σουν. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο