Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νοτιάδες σήμερα στα δυτικά, σύμφωνα με το meteo

 Πρό­σκαι­ρη αλλά σημα­ντι­κή επι­δεί­νω­ση ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει ο και­ρός σήμε­ρα στο Ιόνιο και στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά, ενώ κατά τη διάρ­κεια της Τρί­της η κακο­και­ρία θα επε­κτα­θεί στο σύνο­λο της χώρας, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / meteo.gr.

Κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά της μετα­βο­λής του και­ρού θα είναι οι ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, οι οποί­ες κατά τόπους θα συνο­δεύ­ο­νται από αυξη­μέ­νη ηλε­κτρι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα και χαλα­ζο­πτώ­σεις, καθώς επί­σης οι πολύ ενι­σχυ­μέ­νοι νοτιά­δες, οι εντά­σεις των οποί­ων στα πελά­γη θα φτά­σουν πρό­σκαι­ρα τα εννέα μποφόρ.

Σήμε­ρα, βρο­χές ή καται­γί­δες τοπι­κού χαρα­κτή­ρα θα εκδη­λω­θούν μετά το μεση­μέ­ρι στα δυτι­κά και βόρεια. Ωστό­σο, από αργά το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας έως και τις πρώ­τες ώρες μετά τα μεσά­νυ­χτα, η Δυτι­κή Ελλά­δα θα επη­ρε­α­στεί από κατά τόπους πολύ έντο­να φαι­νό­με­να, τα οποία θα έχουν τη μορ­φή μετώ­που. Πολύ αυξη­μέ­νη είναι η πιθα­νό­τη­τα χαλαζοπτώσεων.

Κατά τη διάρ­κεια της διέ­λευ­σης του μετώ­που των καται­γί­δων από το Ιόνιο, οι νότιοι άνε­μοι θα παρου­σιά­σουν πρό­σκαι­ρη ενί­σχυ­ση στα 8–9 μποφόρ.

Τη νύχτα προς Τρί­τη τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν ανα­το­λι­κό­τε­ρα, επη­ρε­ά­ζο­ντας τα ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα της χώρας, ενώ κατά τη διάρ­κεια της Τρί­της τα ισχυ­ρό­τε­ρα φαι­νό­με­να θα εντο­πί­ζο­νται στην Κεντρι­κή και Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, τη Θρά­κη και τα νησιά του Βόρειου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Παράλ­λη­λα, οι βρο­χές και οι καται­γί­δες στη Δυτι­κή Ελλά­δα θα επιμείνουν.

Τα ξημε­ρώ­μα­τα και τις πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της, βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στην Αττι­κή, με τα φαι­νό­με­να ενδε­χο­μέ­νως να είναι πρό­σκαι­ρα έντονα.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο