Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα σήμερα, βελτιωμένος σχεδόν παντού ο καιρός αύριο

Ισχυ­ρές καται­γί­δες εκδη­λώ­θη­καν στην Αθή­να τις μεση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες σήμε­ρα. Σύμ­φω­να με το Μετε­ω­ρο­λο­γι­κό και Κλι­μα­τι­κό Παρα­τη­ρη­τή­ριο Αττι­κής του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής σημειώ­θη­καν στην Καλ­λι­θέα (Χαρο­κό­πειο Πανε­πι­στή­μιο) με 17,2 χιλιο­στά, στο Νέο Κόσμο (15,6), στην Ιππο­κρά­τειο Πολι­τεία (15,4) και στη Νέα Σμύρ­νη (14 χιλιοστά).

Βελ­τιω­μέ­νος θα είναι ο και­ρός την Πέμ­πτη με ηλιο­φά­νεια, με μόνο λίγες νεφώ­σεις αυξη­μέ­νες τις θερ­μές ώρες στα ηπει­ρω­τι­κά και με τοπι­κές βρο­χές στα βόρεια ορει­νά. Θα πνέ­ουν μέτριοι νότιοι άνε­μοι στα πελά­γη, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει άνοδο.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 14 έως 27 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 9 έως 24 βαθ­μούς), 16 έως 27 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα (στη Θεσ­σα­λία έως τους 29 βαθ­μούς), 15 έως 27 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα, 15 έως 25 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη, 16 έως 25 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ και στο Νοτιο­δυ­τι­κό Αιγαίο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με την ίδια έντα­ση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες ανα­μέ­νε­ται την Πέμ­πτη στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 16 έως 26 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, ενώ βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε νότιους έως σχε­δόν μέτριους 4 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με αραιές νεφώ­σεις ανα­μέ­νε­ται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 15 έως 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και βαθ­μιαία μέτριοι 4–5 μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο