Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισχυρoί βοριάδες στο Αιγαίο και βροχοπτώσεις στην Κρήτη έως το Σάββατο

Οι ισχυ­ροί βόρειοι άνε­μοι στο Αιγαίο θα δια­τη­ρη­θούν έως το Σάβ­βα­το, εξαι­τί­ας της επι­κρά­τη­σης χαμη­λών πιέ­σε­ων στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, σε συν­δυα­σμό με τις σχε­τι­κά υψη­λές πιέ­σεις στα Βαλ­κά­νια, πράγ­μα που θα έχει ως απο­τέ­λε­σμα τη δια­τή­ρη­ση ενός ενι­σχυ­μέ­νου βορεί­ου ρεύ­μα­τος, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Οι ισχυ­ροί έως θυελ­λώ­δεις βόρειοι άνε­μοι θα συνο­δευ­τούν από τοπι­κές βρο­χές στο Κεντρι­κό και Νότιο Αιγαίο, καθώς επί­σης στην ανα­το­λι­κή Στε­ρεά Ελλά­δα και στη Θεσ­σα­λία. Τα ανα­με­νό­με­να ύψη βρο­χής ανα­μέ­νε­ται να είναι σχε­τι­κά υψη­λά στην Κρή­τη έως το Σάββατο.

Σημα­ντι­κές βρο­χές ήδη σημειώ­θη­καν από την αρχή του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου έως το πρωί σήμε­ρα στην Κρή­τη. Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία από τους σταθ­μούς του δικτύ­ου αυτό­μα­των μετε­ω­ρο­λο­γι­κών σταθ­μών του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χής έχουν κατα­γρα­φεί από την αρχή της Πέμ­πτης σε Ποτά­μους και Τζερ­μιά­δο Λασι­θί­ου (45 και 34 χιλιο­στά αντί­στοι­χα), ‘Αγιο Νικό­λαο (27) και Ιερά­πε­τρα (23 χιλιοστά).

Στο Αιγαίο οι μέγι­στες ριπές ανέ­μου σήμε­ρα έχουν φθά­σει τα 100 χιλιό­με­τρα στην ώρα στην Τήνο (Πόρ­το) και τα 98 χλμ/ώρα στην Κάρυ­στο (Παξι­μά­δα).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο