Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισόβια στον χρυσαυγίτη Βαγγέλη Στεφανάκη για την δολοφονία της Φαίης Μπλάχα

Επί το αυστη­ρό­τε­ρο ανέ­τρε­ψε το Μικτό Ορκω­τό Εφε­τείο (ΜΟΕ) την πολυ­ε­τή κάθειρ­ξη που είχε επι­βλη­θεί στον χρυ­σαυ­γί­τη Βαγ­γέ­λη Στε­φα­νά­κη για την δολο­φο­νία της φίλης του, επι­βάλ­λο­ντας του την ποι­νή των ισο­βί­ων. Να σημειω­θεί ότι ο Στε­φα­νά­κης, είχε επι­τε­θεί στον δημο­τι­κό σύμ­βου­λο του ΚΚΕ στην Αγία Παρα­σκευή Γιώρ­γο Τσι­μπου­κά­κη στις 12 Ιού­νη του 2012.

Το δικα­στή­ριο κλή­θη­κε να απο­φα­σί­σει, μετά από αναί­ρε­ση που ασκή­θη­κε από τον Άρειο Πάγο, αν ορθώς δόθη­κε στον 32χρονο κατη­γο­ρού­με­νο που είχε ξυλο­κο­πή­σει μέχρι θανά­του την φίλη του Φαίη Μπλά­χα, τον Απρί­λη του 2013 στη Νέα Μάκρη, το ελα­φρυ­ντι­κό της ειλι­κρι­νούς μετα­μέ­λειας, το οποίο είχε οδη­γή­σει από τα ισό­βια στην 20ετή κάθειρξη.

Η ομό­φω­νη κρί­ση των δικα­στών σήμε­ρα, με ανά­λο­γη εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση, ήταν ότι στον κατα­δι­κα­σθέ­ντα δεν έπρε­πε να ανα­γνω­ρι­στεί το ελα­φρυ­ντι­κό της ειλι­κρι­νούς μετα­μέ­λειας, γεγο­νός που επα­νέ­φε­ρε τον 32χρονο στην πρω­τό­δι­κη ετυ­μη­γο­ρία των ισο­βί­ων. Εισαγ­γε­λέ­ας και δικα­στές θεώ­ρη­σαν κατά την σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία, που αφο­ρού­σε μόνο το ζήτη­μα του ελα­φρυ­ντι­κού που του δόθη­κε κατά την δευ­τε­ρο­βάθ­μια δίκη, ότι ο 32χρονος δεν έπρα­ξε τίπο­τα που να δηλώ­νει μετα­μέ­λεια, αφού όχι μόνο δεν πήγε αμέ­σως στο νοσο­κο­μείο την αιμό­φυρ­τη από τα χτυ­πή­μα­τά του φίλη του, αλλά κρυ­βό­ταν ένα μήνα μετά το συμβάν.

Η υπό­θε­ση ήρθε για τρί­τη φορά στο ακρο­α­τή­ριο μετά από αναί­ρε­ση που άσκη­σε ο Άρειος Πάγος κατά της ανα­γνώ­ρι­σης του ελα­φρυ­ντι­κού από το ΜΟΕ.

Μετά την σημε­ρι­νή από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου ο 32χρονος δεν θα μπο­ρεί να απο­φυ­λα­κι­στεί τον προ­σε­χή Αύγου­στο, βάσει της από­φα­σης για 20ετή κάθειρ­ξη, αλλά θα πρέ­πει να παρα­μεί­νει ακό­μη επτά χρό­νια στη φυλακή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο