Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Έβδομος νεκρός από τον κοροναϊό

Σύμ­φω­να με την κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση RAI, ο αριθ­μός των νεκρών από τον κορο­ναϊό στην Ιτα­λία ανήλ­θε στους επτά.

Πριν λίγο, πέθα­νε στην Λομ­βαρ­δία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποί­ος είχε εισα­χθεί στο νοσο­κο­μείο και υπο­βαλ­λό­ταν σε αιμοκάθαρση.

«Κεκλεισμένων των θυρών οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στον ιταλικό Βορρά, λόγω κοροναϊού»

Σύμ­φω­να με ότι διαρ­ρέ­ει από την κυβέρ­νη­ση της Ρώμης, οι επό­με­νοι αγώ­νες ποδο­σφαί­ρου στον ιτα­λι­κό Βορ­ρά, πρό­κει­ται να παι­χτούν «κεκλει­σμέ­νων των θυρών», στο πλαί­σιο των έκτα­κτων μέτρων για τον περιο­ρι­σμό μετά­δο­σης του κοροναϊού.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι την περα­σμέ­νη Κυρια­κή, ακυ­ρώ­θη­καν όλοι οι ποδο­σφαι­ρι­κοί αγώ­νες στις περι­φέ­ρειες της Λομ­βαρ­δί­ας και του Βένετο.

Η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία έκα­νε γνω­στό ότι δεν έχει ακό­μη εντο­πι­σθεί ο λεγό­με­νος «ασθε­νής μηδέν», από τον οποίο πρέ­πει να ξεκί­νη­σε η μετά­δο­ση του ιού στην βόρειο Ιτα­λία. Παράλ­λη­λα, όμως, το θετι­κό στοι­χείο είναι ότι, μέχρι αυτήν τη στιγ­μή, δεν υπάρ­χουν άλλες γεω­γρα­φι­κές περιο­χές που να λει­τουρ­γούν ως νέες εστί­ες μετάδοσης.

Για πρώ­τη φορά, πολ­λά προ­γράμ­μα­τα της ιτα­λι­κής δημό­σιας και ιδιω­τι­κής τηλε­ό­ρα­σης μετα­δί­δο­νται χωρίς την παρου­σία κοι­νού στο στού­ντιο, για να περιο­ρι­στεί ο κίν­δυ­νος νέων κρου­σμά­των. Με την ίδια λογι­κή, ανα­βλή­θη­κε και η προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη γενι­κή συνέ­λευ­ση του παραρ­τή­μα­τος της Ένω­σης Ξένων Αντα­πο­κρι­τών στο Μιλά­νο. Στα περισ­σό­τε­ρα τραί­να, τέλος, έχουν τοπο­θε­τη­θεί αντι­ση­πτι­κά τζελ για τους επι­βά­τες και το προ­σω­πι­κό ενώ σε όλη την χώρα τα δημό­σια μέσα μετα­φο­ράς καθα­ρί­ζο­νται και απο­λυ­μαί­νο­νται πολύ συχνό­τε­ρα απ΄ότι συμ­βαί­νει συνήθως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο