Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Ακροδεξιοί και νεοφασίστες αντιεμβολιαστές επιτέθηκαν στα γραφεία συνδικάτου

Έντα­ση και συγκρού­σεις σημειώ­θη­καν σήμε­ρα το από­γευ­μα στην Ρώμη, στο τέλος της κινη­το­ποί­η­σης αντιεμ­βο­λια­στών που οργα­νώ­θη­κε στην κεντρι­κή πλα­τεία του Λαού.

Η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε επα­νει­λημ­μέ­να σε ρίψεις νερού κατά δια­δη­λω­τών που βρί­σκο­νταν κοντά στο κυβερ­νη­τι­κό μέγα­ρο Παλά­τσο Κίτζι.

Έντα­ση σημειώ­θη­κε και κοντά στην κεντρι­κή Βια Βένε­το. Ένα μέρος από τους συμ­με­τέ­χο­ντες στην κινη­το­ποί­η­ση ήθε­λε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σει πορεία δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο κέντρο της Αιώ­νιας Πόλης.

Στην σημε­ρι­νή δια­δή­λω­ση, με περί­που 10.000 άτο­μα, κύριο ρόλο είχαν στοι­χεία της ακρο­δε­ξιάς, νεο­φα­σι­στι­κής οργά­νω­σης Φόρ­τσα Νουό­βα, Νέα Δύναμη.

Παράλ­λη­λα, ομά­δα δια­δη­λω­τών εισήλ­θε και στα κεντρι­κά γρα­φεία του μεγα­λύ­τε­ρου συν­δι­κά­του της χώρας, Cgil. Προ­κά­λε­σαν κατα­στρο­φές και φώνα­ξαν συν­θή­μα­τα κατά του γραμ­μα­τέα του συν­δι­κά­του, Μαου­ρί­τσιο Λαντί­νι. Θεω­ρούν ότι πρέ­πει να «απο­λο­γη­θεί», επει­δή συμ­φώ­νη­σε με την εφαρ­μο­γή του πρά­σι­νου πάσου εμβο­λια­σμέ­νου, από τις 15 Οκτωβρίου.

«Δεχθή­κα­με μια φασι­στι­κή επί­θε­ση αντιεμ­βο­λια­στών. Αντι­στε­κό­μα­στε στην επί­θε­ση αυτή κατά της δημο­κρα­τί­ας και όλων των εργα­ζο­μέ­νων», δήλω­σε ο Λαντίνι.

«Κανείς δεν μπο­ρεί να ελπί­ζει ότι η χώρα μας θα γυρί­σει πίσω, στην εικο­σα­ε­τία του φασι­στι­κού καθε­στώ­τος», πρό­σθε­σε ο Ιτα­λός συνδικαλιστής.

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο