Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε υπέ­γρα­ψε, λίγο μετά τα μεσά­νυ­χτα, το κυβερ­νη­τι­κό διά­ταγ­μα το οποίο περιέ­χει νέα περιο­ρι­στι­κά μέτρα, με στό­χο την μεί­ω­ση των νέων κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού. Ο Κόντε ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σει τα διά­φο­ρα μέτρα στους Ιτα­λούς αργό­τε­ρα, σε τηλε­ο­πτι­κό του μήνυμα.

Όπως ανα­φέ­ρει ο Τύπος, το διά­ταγ­μα θα ισχύ­σει από αύριο, Πέμ­πτη, μέχρι τις 3 Δεκεμ­βρί­ου. Προ­βλέ­πε­ται μεί­ω­ση της χωρη­τι­κό­τη­τας των μέσων μαζι­κής μετα­φο­ράς στο 50%, όπως και η απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας από τις 10 το βρά­δυ μέχρι τις 5 το πρωί, με υπο­γρα­φή υπεύ­θυ­νης δήλω­σης για όποιον μετα­κι­νεί­ται αυτές τις ώρες.

Η τηλε­εκ­παί­δευ­ση ανα­μέ­νε­ται να ισχύ­σει σε όλη την χώρα για τα λύκεια και στα γυμνά­σια, στις περιο­χές με πιο υψη­λό αριθ­μό κρου­σμά­των. Η χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας, όμως, γίνε­ται υπο­χρε­ω­τι­κή από το δημο­τι­κό. Παράλ­λη­λα, οι ιτα­λι­κές περι­φέ­ρειες θα χωρι­στούν σε τρεις ζώνες ή περιο­χές (κόκ­κι­νες, πορ­το­κα­λί και πρά­σι­νες), ανά­λο­γα με τον δεί­κτη μετά­δο­σης του ιού και άλλα κρι­τή­ρια. Στις περιο­χές αυτές θα ισχύ­σουν δια­φο­ρε­τι­κοί κανό­νες και απαγορεύσεις.

Η έγκρι­ση, όμως, του συγκε­κρι­μέ­νου δια­χω­ρι­σμού βρί­σκει αντί­θε­τους τους περι­φε­ρειάρ­χες της χώρας, οι οποί­οι θεω­ρούν ότι, «ουσια­στι­κά, τους αφαι­ρέ­θη­καν οι αρμο­διό­τη­τές τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο