Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Από αύριο η χώρα γίνεται «λευκή ζώνη» — Εμβολιάσθηκε το 58% των πολιτών άνω των 12 ετών

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο στην Ιτα­λία κατα­γρά­φη­καν 881 κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού και 17 άνθρω­ποι έχα­σαν την ζωή τους. Χθες τα περι­στα­τι­κά ήταν 1.197, με 28 νεκρούς.

Συνο­λι­κά, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν 150.522 δια­γνω­στι­κά τεστ, το 0,6% προ­έ­κυ­ψε θετι­κό. Κατά την χθε­σι­νή ημέ­ρα, το αντί­στοι­χο ποσο­στό ήταν 0,48%. Στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας της χώρας νοση­λεύ­ο­νται 389 ασθε­νείς με κορο­νο­ϊό, 5 λιγό­τε­ροι από χθες. Στους νοσο­κο­μεια­κούς θαλά­μους οι ασθε­νείς είναι 2.444, δηλα­δή 60 λιγό­τε­ροι από χθες.

Από αύριο, στο μετα­ξύ, όλη η Ιτα­λία θα μετα­τρα­πεί σε «λευ­κή ζώνη», με μόνη εξαί­ρε­ση την μικρή βορειο­δυ­τι­κή περι­φέ­ρεια Βάλε Ντ΄Αόστα. Οι πολί­τες, δηλα­δή, θα πρέ­πει μόνον να φορούν μάσκα και να τηρούν τις απο­στά­σεις ασφα­λεί­ας. Κατά τα άλλα, επι­στρέ­φουν στην καθη­με­ρι­νή τους ζωή.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της ιτα­λι­κής κυβέρ­νη­σης, δε, από την 1η Ιου­λί­ου είναι πιθα­νό να καταρ­γη­θεί και η υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση μάσκας σε ανοι­κτούς χώρους. Η σχε­τι­κή από­φα­ση ενδέ­χε­ται να ληφθεί αύριο.

Μέχρι τώρα, το 26,2% των κατοί­κων της χώρας έχει ολο­κλη­ρώ­σει τον εμβο­λια­στι­κό του κύκλο, ενώ το 24,45% έχει λάβει μια μόνον δόση των σκευα­σμά­των κατά του covid 19. Λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη τους πολί­τες στους οποί­ους μπο­ρεί να χορη­γη­θεί το εμβό­λιο (από 12 ετών και πάνω), σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στοι­χεία το ποσο­στό των μέχρι τώρα εμβο­λια­σμέ­νων, αυξά­νε­ται στο 58,4%.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο