Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-Γαλλία-Ισπανία: Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού

Μεγά­λη αύξη­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού σημειώ­θη­κε στην Ιτα­λία το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο.Τα κρού­σμα­τα έφτα­σαν τα 384, ενώ το προη­γού­με­νο εικο­σι­τε­τρά­ω­ο­ρο ήταν 190.

Συνο­λι­κά, στην χώρα, τα κρού­σμα­τα έχουν φτά­σει τα 284.803. Δέκα άνθρω­ποι έχα­σαν σήμε­ρα την ζωή τους, ενώ χθες ο αριθ­μός των νεκρών είχε περιο­ρι­στεί στους 5. Στα ιτα­λι­κά νοσο­κο­μεία έχουν εισα­χθεί 764 ασθε­νείς με συμ­πτώ­μα­τα της covid ‑19, ενώ 41 βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θεραπείας.

11.841 ασθε­νείς, τέλος, είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες η ειδι­κή επι­τρο­πή ειδη­μό­νων, που συμ­βου­λεύ­ει την ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση, πρό­κει­ται σύντο­μα να ζητή­σει να αυξη­θούν τα μέτρα πρό­λη­ψης στα πούλ­μαν και λεω­φο­ρεία, με μεί­ω­ση της πλη­ρό­τη­τάς τους κατά 50%.

Γαλλία: 1.695 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο υψηλότερος αριθμός εδώ και 2 μήνες

Η Γαλ­λία ανα­κοί­νω­σε 1.695 νέα κρού­σμα­τα COVID-19 τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες (με το σύνο­λο να ανέρ­χε­ται πλέ­ον στα 194.029).

Πρό­κει­ται για τη μεγα­λύ­τε­ρη ημε­ρή­σια αύξη­ση από τις 30 Μαΐ­ου, όταν ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των σε 24ωρη βάση ήταν 1.828, σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της χώρας.

Σε μια ανα­κοί­νω­ση, το υπουρ­γείο επι­σή­μα­νε επί­σης πως ο αριθ­μός των ασθε­νών νέου κορο­νοϊ­ού στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας σε νοσο­κο­μεία της Γαλ­λί­ας μειώ­θη­κε κατά 4, στους 384, έπει­τα από αύξη­ση επί δύο συνε­χό­με­νες ημέρες.

Ισπανία: Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τον Ιούνιο

Οι ισπα­νι­κές αρχές ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα ότι κατέ­γρα­ψαν 1.772 νέα κρού­σμα­τα της Covid-19, τη μεγα­λύ­τε­ρη ημε­ρή­σια αύξη­ση αφό­του ήρθη η καρα­ντί­να, τον Ιούνιο.

Στον αριθ­μό αυτό δεν περι­λαμ­βά­νο­νται στοι­χεία από δύο περι­φέ­ρειες της Ισπα­νί­ας. Οι θάνα­τοι στη χώρα ανέρ­χο­νται συνο­λι­κά σε 28.499.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των αυξή­θη­κε στα 305.767, από 302.814. Η δια­φο­ρά οφεί­λε­ται στο γεγο­νός ότι στον αριθ­μό αυτό περι­λαμ­βά­νο­νται και τα απο­τε­λέ­σμα­τα από τα τεστ αντι­σω­μά­των στα οποία υπο­βλή­θη­καν άνθρω­ποι οι οποί­οι έχουν πλέ­ον αναρρώσει.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο