Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Γενική απεργία στις 11 Οκτώβρη ενάντια στην πολιτική Ντράγκι και το κύμα αυξήσεων

Γενι­κή απερ­γία στον δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα έχουν κηρύ­ξει για τις 11 Οκτώ­βρη εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα και ομο­σπον­δί­ες στην Ιτα­λία, ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του Μάριο Ντράγκι.

Στην απερ­γία καλεί η Ενω­ση Συν­δι­κά­των Βάσης Ιτα­λί­ας (USB) ενά­ντια στα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα για την «επα­νεκ­κί­νη­ση της οικο­νο­μί­ας», που στην πρά­ξη σημαί­νουν «απο­λύ­σεις, εκποι­ή­σεις, εκμε­τάλ­λευ­ση, επι­σφά­λεια».

Δίνο­ντας έμφα­ση στην αντι­λαϊ­κή κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή στην Παι­δεία, που δεν μονι­μο­ποιεί χιλιά­δες εκπαι­δευ­τι­κούς, δεν προ­χω­ρά­ει σε προ­σλή­ψεις, «κόβει δαπά­νες για σχο­λι­κά κτί­ρια, ενώ οι τάξεις παρα­μέ­νουν υπερ­πλή­ρεις με 27–30 μαθη­τές, με τον κίν­δυ­νο να γίνουν εστί­ες μόλυν­σης εφό­σον τα ταβά­νια δεν καταρ­ρεύ­σουν πρώ­τα», η USB καλεί σε συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Παιδείας.

Η απερ­γία της 11ης του Οκτώ­βρη απο­τε­λεί ταυ­τό­χρο­να και δια­μαρ­τυ­ρία για το κύμα αυξή­σε­ων που σαρώ­νει τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες τη γει­το­νι­κή χώρα και πλήτ­τει τις τάξεις των εργα­ζο­μέ­νων. Οι μεγα­λύ­τε­ρες αυξή­σεις παρα­τη­ρού­νται στα καύ­σι­μα, στα τρό­φι­μα και σε πολ­λά άλλα είδη πρώ­της ανάγκης.

Αλληλεγγύη από το ΠΑΜΕ

Σε μήνυ­μά του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η USB καλεί σε εθνι­κή απερ­γία στις 11 Οκτώ­βρη ενά­ντια στην πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της Ιτα­λί­ας που επι­τί­θε­ται στα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα με απο­λύ­σεις, ανερ­γία, ακρί­βεια, χτύ­πη­μα των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων. Για αυτή την κατά­στα­ση μεγά­λες είναι οι ευθύ­νες των συν­δι­κά­των της Συνο­μο­σπον­δί­ας Ευρω­παϊ­κών Συν­δι­κά­των CGIL, CISL and UIL που έβα­λαν πλά­τη για την προ­ώ­θη­ση αυτών των αντερ­γα­τι­κών πολιτικών.

Οι εργα­ζό­με­νοι στην Ελλά­δα βρί­σκο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την ίδια αντερ­γα­τι­κή επί­θε­ση επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων — ΕΕ — κυβερ­νή­σε­ων που στό­χο έχουν τη δια­σφά­λι­ση της κερ­δο­φο­ρί­ας και της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας σε βάρος των εργαζομένων.

Όμως οι εργα­ζό­με­νοι είναι που παρά­γουν τον πλούτο.

Απέ­να­ντι στην επί­θε­ση των εργο­δο­τών — ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ων που τους υπη­ρε­τούν οι εργα­ζό­με­νοι έχου­με τη δύνα­μη της οργά­νω­σης, του συλ­λο­γι­κού αγώ­να, της ταξι­κής, διε­θνι­στι­κής αλληλεγγύης.

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει τη στή­ρι­ξή του στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της Ιτα­λί­ας και το Συν­δι­κά­το USB».

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο