Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Δίωξη στην USB για την απεργία της 25ης Μαρτίου

Σε καρα­ντί­να επι­χει­ρεί να βάλει η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση το δικαί­ω­μα στην απερ­γία, με αφορ­μή την επι­δη­μία του κορονοϊού.USB logo

Όπως καταγ­γέλ­λει η USB η λεγό­με­νη «Επι­τρο­πή Δια­σφά­λι­σης του Δικαιώ­μα­τος στην Απερ­γία» (Cgsse) κινεί­ται νομι­κά ενα­ντί­ον της με αφορ­μή την απερ­γία στις 25 του Μάρ­τηC GsseΗ Cgsse επι­κα­λεί­ται μια σει­ρά κανό­νες τους οποί­ους παρα­βί­α­σε η συνο­μο­σπον­δία και γι αυτό τον λόγο ζητά οικο­νο­μι­κές κυρώ­σεις. Επί­σης ανα­φέ­ρει ότι η προ­κή­ρυ­ξη απερ­γί­ας εν μέσω παν­δη­μί­ας συμ­βά­λει στην δημιουρ­γία διευ­ρυ­μέ­νου κλί­μα­τος ανα­σφά­λειας και ανα­ρίθ­μη­τες ζημιές στην κοι­νό­τη­τα καθώς και στις επι­χει­ρή­σεις. Επί­σης δεσμεύ­τη­κε για νόμους ακό­μα πιο περιο­ρι­στι­κούς στο δικαί­ω­μα της απεργίας.USB sciopero

Ωστό­σο η κήρυ­ξη της απερ­γί­ας, όπως σημειώ­νει η USB, έγι­νε ακρι­βώς επει­δή ανά­με­σα στους εργα­ζό­με­νους υπήρ­χε αυτό το «ευρύ­τα­το αίσθη­μα ανα­σφά­λειας», το οποίο όμως προ­έ­κυ­ψε από τα κυβερ­νη­τι­κά μέτρα που επέ­τρε­παν ουσια­στι­κά στις μεγά­λες επι­χει­ρή­σεις να συνε­χί­σουν τη λει­τουρ­γία τους.

Άλλω­στε όπως καταγ­γέλ­θη­κε η ευρεία εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ου στον βιο­μη­χα­νι­κά ανα­πτυγ­μέ­νο ιτα­λι­κό βορ­ρά οφεί­λε­ται στη συνέ­χι­ση της λει­τουρ­γί­ας των μεγά­λων εεπιχειρήσεων.

Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από μία άλλη είδη­ση που έγι­νε γνω­στή σήμε­ρα. Σύμ­φω­να με αυτήν, το πρώ­το επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα σε κέντρο δια­λο­γής της αμε­ρι­κα­νι­κής πολυ­ε­θνι­κής Amazon είναι γεγο­νός και σημειώ­θη­κε στο Rieti όπου εργά­ζο­νται 1500 άτο­μα. Από την εται­ρεία γίνε­ται έρευ­να για το ποια άτο­μα ήρθαν σε επα­φή με τον συγκε­κρι­μέ­νο εργα­ζό­με­νο το τελευ­ταίο διάστημα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο