Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Διπλή γυναικοκτονία στη Βιτσέντσα

Μια γυναί­κα, ηλι­κί­ας 42 ετών, δολο­φο­νή­θη­κε σήμε­ρα στην πόλη Βιτσέν­τσα της βόρειας Ιτα­λί­ας από τον πρώ­ην σύζυ­γό της, σερ­βι­κής καταγωγής.

Το θύμα είχε μόλις συνο­δεύ­σει τα δυο τους παι­διά στο σχο­λείο. Ο πρώ­ην σύζυ­γός της και δρά­στης την πυρο­βό­λη­σε θανά­σι­μα, ενώ εκεί­νη βρι­σκό­ταν ακό­μη μέσα στο αυτο­κί­νη­τό της.

Ο δολο­φό­νος, για μεγά­λο διά­στη­μα κατά το παρελ­θόν, είχε υπο­χρε­ω­θεί από τις δικα­στι­κές αρχές να μην συνα­ντά και να μην πλη­σιά­ζει την πρώ­ην γυναί­κα του, λόγω της βίαι­ης συμπε­ρι­φο­ράς του. Τα ιτα­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης μετα­δί­δουν ότι πρό­κει­ται για μια ακό­μη «προ­α­ναγ­γελ­θεί­σα τρα­γω­δία», η οποία θα μπο­ρού­σε να είχε αποφευχθεί.

Τρεις ώρες μετά τη δολο­φο­νία, αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν τον δρά­στη νεκρό, μέσα στο ΙΧ αυτο­κί­νη­τό του, στον περι­φε­ρεια­κό δρό­μο της Βιτσέν­τσα. Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα La Repubblica, πριν λίγο ο αρμό­διος εισαγ­γε­λέ­ας επι­βε­βαί­ω­σε ότι δίπλα στον άνδρα, βρέ­θη­κε νεκρή και η νέα του σύντρο­φος. Το αυτο­κί­νη­το, στα πίσω καθί­σμα­τα και στο πορτ-μπα­γκάζ, ήταν γεμά­το εκρηκτικά.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο