Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Εντυπωσιακή μείωση του δείκτη μετάδοσης του κορονοϊού στην Λομβαρδία

Ο δεί­κτης μετά­δο­σης του κορο­νοϊ­ού στην περι­φέ­ρεια της Λομ­βαρ­δί­ας, με πρω­τεύ­ου­σα το Μιλά­νο, έχει μειω­θεί εντυ­πω­σια­κά. Όπως ανα­κοί­νω­σαν σήμε­ρα οι ιτα­λι­κές αρχές, έχει περιο­ρι­στεί στο 0.75%, ενώ ο μέσος όρος του ανά­λο­γου ποσο­στού, σε εθνι­κό επί­πε­δο, είναι 0,80%.

«Είναι πολύ σημα­ντι­κό να παρα­μεί­νου­με κάτω από την μονά­δα και αυτό θα εξαρ­τη­θεί από όλους μας, από την συμπε­ρι­φο­ρά όλων των συμπο­λι­τών μας», δήλω­σε ο δήμαρ­χος του Μιλά­νου Μπέ­πε Σάλα.

Παράλ­λη­λα χθες στην πόλη Κρε­μό­να (πάντα στην περι­φέ­ρεια της Λομ­βαρ­δί­ας) για πρώ­τη φορά τις τελευ­ταί­ες 73 ημέ­ρες δεν κατα­γρά­φη­καν νεκροί από την covid-19.

Την ίδια ώρα, επι­τρο­πή ειδη­μό­νων του υπουρ­γεί­ου Mεταρ­ρυθ­μί­σε­ων της κυβέρ­νη­σης Κόντε, απο­φάν­θη­κε σήμε­ρα ότι για να μπο­ρέ­σουν να τηρη­θούν οι ανα­γκαί­ες απο­στά­σεις ασφα­λεί­ας , με μόνι­μη χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας, θα ήταν χρή­σι­μη μια προ­σω­ρι­νή μεί­ω­ση του ωρα­ρί­ου των ιτα­λών εργαζομένων.

Ο Ιτα­λός υφυ­πουρ­γός Eσω­τε­ρι­κών Ματέο Μάου­ρι σε τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξη ζήτη­σε από τους Iτα­λούς να συνε­χί­σουν να δεί­χνουν πνεύ­μα συνερ­γα­σί­ας και κατανόησης.

Εξή­γη­σε ότι όσοι πολί­τες έχουν δεσμό με άτο­μο το οποίο ζει μακριά, σε δια­φο­ρε­τι­κή περι­φέ­ρεια, θα πρέ­πει να περι­μέ­νουν ακό­μη κάποιες εβδο­μά­δες, πριν μπο­ρέ­σουν να ξανα­σμί­ξουν μαζί του.«Οι κανό­νες πρέ­πει να είναι σαφείς, καλύ­τε­ρα να μην κάνου­με εξαι­ρέ­σεις», πρό­σθε­σε ο Μάουρι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο