Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Ερευνα σε οίκο ευγηρίας για πιθανή απόκρυψη τουλάχιστον 100 θανάτων

 Το ιτα­λι­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας απο­φά­σι­σε τη διε­ξα­γω­γή έρευ­νας στον μεγα­λύ­τε­ρο οίκο ευγη­ρί­ας της Ιτα­λί­ας, το Pio Albergo Trivulzio του Μιλά­νου καθώς, όπως μετα­δί­δουν τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης, υπάρ­χει η υπο­ψία ότι η διεύ­θυν­ση αυτού του οίκου ευγη­ρί­ας μπο­ρεί να απέ­κρυ­ψε πάνω από 100 θανά­τους από την Covid-19.

Πρό­κει­ται για πάνω από 70 θανά­τους τον Μάρ­τιο και του­λά­χι­στο άλλους 30 τον Απρί­λιο, οι οποί­οι, επι­σή­μως, οφεί­λο­νται σε πνευ­μο­νία. Σύμ­φω­να με την ιτα­λι­κή δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση Rai, υπάρ­χει η υπο­ψία ότι δεν δόθη­καν προ­στα­τευ­τι­κές μάσκες στο προ­σω­πι­κό και δεν πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν για τα κρού­σμα­τα στον οίκο ευγη­ρί­ας οι οικο­γέ­νειες των ηλικιωμένων.

«Τα φέρε­τρα φέρο­νται να τοπο­θε­τή­θη­καν και στην εσω­τε­ρι­κή εκκλη­σία του οίκου ευγη­ρί­ας», γρά­φει ο Τύπος. Η διεύ­θυν­ση του Pio Albergo Trivulzio απορ­ρί­πτει κάθε κατη­γο­ρία και δηλώ­νει δια­τε­θει­μέ­νη να συνερ­γα­στεί με το υπουρ­γείο υγεί­ας και και με την δικαιοσύνη.

Δεν πρό­κει­ται, όμως, για μεμο­νω­μέ­νο περι­στα­τι­κό. Σε πολ­λούς οίκους ευγη­ρί­ας, σε όλη τη χώρα σημειώ­θη­καν εκα­το­ντά­δες θάνα­τοι ηλι­κιω­μέ­νων από τον νέο κορω­νο­ϊό. Επι­βλή­θη­κε υπο­χρε­ω­τι­κή καρα­ντί­να και το σύνο­λο των υπε­ρη­λί­κων δεν μπο­ρεί ακό­μη να βγει από τα κτί­ρια και σε πολ­λές περι­πτώ­σεις δεν υπάρ­χει ο απαι­τού­με­νος εξοπλισμός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο