Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-Κοροναϊός: Εξάπλωση του ιού σε Φλωρεντία και Σικελία

Κρού­σμα­τα κορο­ναϊ­ού κατα­γρά­φο­νται στην κεντρι­κή και νότια Ιτα­λία. Ένας επι­χει­ρη­μα­τί­ας που ταξί­δε­ψε στην Κίνα δια­γνώ­σθη­κε θετι­κός στον ιό στην Φλωρεντία.

Εξάλ­λου μία του­ρί­στρια με κατα­γω­γή από την πόλη Μπέρ­γκα­μο της Λομ­βαρ­δί­ας που επί­σης έχει μολυν­θεί από τον κορο­ναϊό εισή­χθη σε νοσο­κο­μείο στο Παλέρ­μο της Σικε­λί­ας. Τέθη­κε σε καρα­ντί­να όλο το γκρουπ των συντα­ξι­διω­τών της.

Στο μετα­ξύ η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε ότι οι σχο­λι­κές εκδρο­μές στα­μα­τούν του­λά­χι­στον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμ­φω­να με τον Τύπο, η αύξη­ση των κρου­σμά­των μπο­ρεί να συνε­χι­στεί μέχρι το τέλος της εβδο­μά­δας και αν τα μέτρα που ελή­φθη­σαν απο­δει­χθούν απο­τε­λε­σμα­τι­κά, να περιο­ρι­στεί αμέ­σως μετά.

Μέχρι στιγ­μής τα κρού­σμα­τα που έχουν επι­βε­βαιω­θεί σε όλη την Ιτα­λία είναι 229 ενώ 7 άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο κοροναϊός εξαπλώθηκε γιατί ένα νοσοκομείο δεν τήρησε το πρωτόκολλο

Ο πρω­θυ­πουρ­γός της Ιτα­λί­ας Τζου­ζέ­πε Κόντε δήλω­σε το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας ότι «ο κορο­ναϊ­ός εξα­πλώ­θη­κε και επει­δή ένα νοσο­κο­μείο δεν τήρη­σε πλή­ρως το επι­βε­βλη­μέ­νο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμι­σε ότι η δημό­σια υγεία είναι αρμο­διό­τη­τα των περι­φε­ρειών στην Ιτα­λία, αλλά συμπλή­ρω­σε ότι αν δεν υπάρ­χει ο ανα­γκαί­ος συντο­νι­σμός, ενσκή­πτουν προβλήματα.

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός άφη­σε να εννοη­θεί ότι σε περί­πτω­ση περαι­τέ­ρω εξά­πλω­σης του ιού, η κυβέρ­νη­ση στη Ρώμη ενδέ­χε­ται να επέμ­βει και να ανα­λά­βει τον συνο­λι­κό συντο­νι­σμό των προ­σπα­θειών αντι­με­τώ­πι­σης της κρί­σης, ειδι­κά όσον αφο­ρά τα δημό­σια νοσοκομεία.

Ο περι­φε­ρειάρ­χης της Λομ­βαρ­δί­ας Ατί­λιο Φοντά­να, ο οποί­ος ανή­κει στην ακρο­δε­ξιά παρά­τα­ξη Λέγκα, αντέ­τει­νε ότι «ελπί­ζει οι δηλώ­σεις αυτές να οφεί­λο­νται στη κού­ρα­ση των τελευ­ταί­ων ημερών».

Σύμ­φω­να με τον ιτα­λι­κό Τύπο ωστό­σο, ο Κόντε συγκά­λε­σε έκτα­κτη σύσκε­ψη με όλους τους περι­φε­ρειάρ­χες σήμε­ρα το πρωί για τη δια­χεί­ρι­ση της κρί­σης, καθώς οι νεκροί του κορο­ναϊ­ού έχουν φθά­σει τους επτά και τα κρού­σμα­τα μόλυν­σης είναι εκατοντάδες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο