Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων, μείωση του αριθμού των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 187. 327. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 25.085. Παράλ­λη­λα, 54.543 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 183.957 και είχαν χάσει την ζωή τους 24.648 άνθρω­ποι ενώ 51.600 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 437 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 3.370 νέα κρού­σμα­τα. 2.943 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

2.384 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 23.805 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 81.510 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο αυξή­θη­κε (647 περισ­σό­τε­ρα κρού­σμα­τα) αλλά έχα­σαν την ζωή τους 97 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι. Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για δέκα­τη ένα­τη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι εισα­γω­γές στα νοσοκομεία.

Τα κρού­σμα­τα παρου­σιά­ζουν αύξη­ση για δεύ­τε­ρη ημέ­ρα, οι ειδι­κοί τονί­ζουν, όμως, ότι ιδιαί­τε­ρη σημα­σία έχει ότι σε σχέ­ση με τις περα­σμέ­νες εβδο­μά­δες, παρα­τη­ρεί­ται περιορισμός.

Σύμ­φω­να με τον ιτα­λι­κό τύπο, τέλος, από τις 4 Μαΐ­ου, κατά την βαθ­μιαία επι­στρο­φή στην καθη­με­ρι­νό­τη­τα, θα υιο­θε­τη­θούν αυστη­ρά μέτρα ασφα­λεί­ας και πρό­λη­ψης: τα ρού­χα σε κατα­στή­μα­τα ενδυ­μά­των θα απο­λυ­μαί­νο­νται μετά από κάθε δοκι­μή των πελα­τών, όπως και τα δοκι­μα­στή­ρια. Μέχρι τον Σεπτέμ­βριο δεν θα επι­τρέ­πε­ται η διε­ξα­γω­γή συνε­δρί­ων σε κλει­στούς χώρους, ενώ τις ώρες αυτές εξε­τά­ζε­ται η δυνα­τό­τη­τα να λει­τουρ­γή­σουν οι θερι­νοί κινη­μα­το­γρά­φοι. Κατά την πρώ­τη αυτή φάση, δεν πρό­κει­ται να ανοί­ξουν τα καφέ ‑μπαρ και τα εστιατόρια.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο