Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων, λιγότερες εισαγωγές στις ΜΕΘ

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 189.973. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 25.549. Παράλ­λη­λα, 57.576 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 187. 327 και είχαν χάσει την ζωή τους 25.085 άνθρω­ποι ενώ 54.543 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 464 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 2.646 νέα κρού­σμα­τα. 3.033 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

2.267 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 22.871 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 81.710 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο μειώ­θη­κε αισθη­τά (724 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα) αλλά έχα­σαν την ζωή τους 27 περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι. Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για εικο­στή ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι εισα­γω­γές στα νοσο­κο­μεία . Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των ιαθέ­ντων και όσων έχουν πήραν εξι­τή­ριο από τα νοσο­κο­μεία, συνο­λι­κά, είναι μεγα­λύ­τε­ρος από εκεί­νο των νέων περι­στα­τι­κών. Κάτι που θεω­ρεί­ται ιδιαί­τε­ρα ελπι­δο­φό­ρο από τις ιτα­λι­κές αρμό­διες αρχές. 1.579.909 άνθρω­ποι, έως τώρα, έχουν υπο­βλη­θεί από τους για­τρούς και νοση­λευ­τές του ιτα­λι­κού εθνι­κού συστή­μα­τος υγεί­ας σε ειδι­κό τεστ για την ανί­χνευ­ση του ιού.

Παράλ­λη­λα, σήμε­ρα το βρά­δυ ανα­μέ­νε­ται να συνε­δριά­σει το υπουρ­γι­κό συμ­βού­λιο για την έγκρι­ση νέας δέσμης μέτρων υπέρ των Ιτα­λών πολι­τών και επι­χει­ρή­σε­ων που έχουν πλη­γεί από την κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης που προ­κλή­θη­κε από τον κορονοϊό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο