Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Μικρή αύξηση στον ρυθμό μετάδοσης του ιού — 681 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 124.632 Οι νεκροί έφτα­σαν τους 15.362 Παράλ­λη­λα, 20.996 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 119.827 και είχαν χάσει την ζωή τους 14.681 άνθρω­ποι ενώ 19.758 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο , δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 681 ασθε­νείς και κατα­γρά­φη­καν 4.805 νέα κρού­σμα­τα. 1.238 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

3.994 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 29.010 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 55.270 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομ­βαρ­δία τα συνο­λι­κά περι­στα­τι­κά είναι 49.118 και οι νεκροί 8.656 . Στην Εμί­λια Ρομά­νια τα κρού­σμα­τα είναι 16.540 με τους νεκρούς να έχουν φτά­σει τους 1. 977. Στην περι­φέ­ρεια Βένε­το, οι θετι­κοί στον ιό είναι 10.824, με 607 νεκρούς.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού συνε­χί­ζει να σημειώ­νει ελα­φρά αύξη­ση . Ο αριθ­μός των νεκρών, όμως, μειώ­νε­ται, αφού το προη­γού­με­νο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο οι ασθε­νείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 766 . Συγκρα­τη­μέ­νη αισιο­δο­ξία, επί­σης, δημιουρ­γεί το ότι περιο­ρί­σθη­κε ελα­φρά και ο αριθ­μός των ασθε­νών που εισή­χθη­σαν σε μονά­δες εντα­τι­κής θεραπείας.

Πέθανε από κορονοϊό άνδρας της φρουράς του πρωθυπουργού Κόντε

Ο Τζόρ­τζιο Γκουα­στα­λα­μά­κια, 52 ετών, ο οποί­ος ήταν μέλος της αστυ­νο­μι­κής φρου­ράς του Ιτα­λού πρω­θυ­πουρ­γού, Τζου­ζέ­πε Κόντε, έχα­σε σήμε­ρα τη ζωή του από τον κορο­νο­ϊό. Ήταν παντρε­μέ­νος, πατέ­ρας δύο παι­διών και είχε εισα­χθεί πριν 15 ημέ­ρες στην πανε­πι­στη­μια­κή πολυ­κλι­νι­κή Τορ Βερ­γκά­τα της Ρώμης.

Όλα τα ιτα­λι­κά πολι­τι­κά κόμ­μα­τα εξέ­φρα­σαν τη θλί­ψη τους για τον θάνα­το του αστυ­νο­μι­κού. Οι δύο πρώ­ην πρω­θυ­πουρ­γοί, Ματέο Ρέν­τσι και Πάο­λο Τζε­ντι­λό­νι, ανα­φέρ­θη­καν στον επαγ­γελ­μα­τι­σμό αλλά και στην ευγέ­νεια του εκλιπόντος.

Η ιτα­λι­κή Προ­ε­δρία της κυβέρ­νη­σης, ήδη πριν δύο εβδο­μά­δες, είχε αφή­σει να διαρ­ρεύ­σει ότι την τελευ­ταία περί­ο­δο ο Τζόρ­τζιο Γκουα­στα­λα­μά­κια δεν συνό­δευε τον πρω­θυ­πουρ­γό σε επι­σκέ­ψεις και εξό­δους από το Μέγα­ρο Παλά­τσο Κίτζι.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο