Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Μικρή αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 235.561. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 34.043. Παράλ­λη­λα, 168.646 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες, το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 235.278 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.964 άνθρω­ποι ενώ 166.584 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 79 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 283 νέα κρού­σμα­τα. 2.062 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

aggoules bannerΣτο μετα­ξύ, 263 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 4.581 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 28.028 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέ­ση με χθες τα κρού­σμα­τα παρου­σιά­ζουν μικρή αύξη­ση: νόση­σαν 3 περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι. Απε­βί­ω­σαν 14 περισ­σό­τε­ροι ασθε­νείς, ενώ οι θερα­πευ­μέ­νοι αυξή­θη­καν κατά 1.315.

Πρέ­πει να υπο­λο­γι­στεί, όμως, ότι σε σύνο­λο τριά­ντα τριών θανά­των που ανα­κοί­νω­σε η κεντρι­κή περι­φέ­ρεια Αμπο­ρού­τσο, μόνο ένας έλα­βε χώρα το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο. Όλοι οι άλλοι ασθε­νείς έχα­σαν την ζωή τους τις περα­σμέ­νες ημέρες.

Στο μετα­ξύ, σε συνέ­ντευ­ξή του στην ιτα­λι­κή εφη­με­ρί­δα Corriere della Sera, o περι­φε­ρειάρ­χης της Λομ­βαρ­δί­ας, με πρω­τεύ­ου­σα το Μιλά­νο, Ατί­λιο Φοντά­να, ουσια­στι­κά αντι­κρού­ει όλες τις κατη­γο­ρί­ες σε βάρος του, σχε­τι­κά με κακο­δια­χεί­ρι­ση της υγειο­νο­μι­κής κρί­σης. «Μπο­ρεί να κάνα­με όσα λάθη θέλε­τε, αλλά να πάρεις απο­φά­σεις τον περα­σμέ­νο Μάρ­τιο, ήταν εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λο», δήλω­σε, χαρα­κτη­ρι­στι­κά, στην εφη­με­ρί­δα του Μιλάνου.

Σύμ­φω­να με τον Φοντά­να, το μόνο πραγ­μα­τι­κό λάθος, ήταν η απο­δυ­νά­μω­ση του δικτύ­ου οικο­γε­νεια­κών για­τρών της περιο­χής του και για τον λόγο αυτό, δεσμεύ­ε­ται να παρου­σιά­σει σύντο­μα ανα­λυ­τι­κό σχέ­διο για τη στή­ρι­ξη του έργου τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο