Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Νεοναζί που είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα διορίστηκε υφυπουργός στην κυβέρνηση Μελόνι

Το 2005 είχε φωτο­γρα­φη­θεί με ναζι­στι­κό περι­βρα­χιό­νιο. Ποτέ δεν έκρυ­ψε τις ακρο­δε­ξιές του ιδέ­ες. Χθες, διο­ρί­στη­κε υφυ­πουρ­γός Υπο­δο­μών στην κυβέρ­νη­ση της Τζόρ­τζια Μελόνι.

Πρό­κει­ται για τον 47χρονο δικη­γό­ρο Γκα­λε­ά­τσο Μπι­νιά­μι ο οποί­ος εξε­λέ­γη βου­λευ­τής με το ψηφο­δέλ­τιο του ακρο­δε­ξιού-φασι­στι­κού κόμ­μα­τος «Αδέλ­φια της Ιταλίας».

Ο διο­ρι­σμός του προ­κά­λε­σε αντι­δρά­σεις, με τον ίδιο τον Μπι­νιά­μι να επι­χει­ρεί να… απο­ποι­η­θεί κάθε σχέ­ση με το ναζι­σμό-φασι­σμό (κάτι σαν τους εγχώ­ριους χρυ­σαυ­γί­τες μετά την σύλ­λη­ψή τους), προ­βαί­νο­ντας σε ανα­κοί­νω­ση με την οποία κατα­δι­κά­ζει «κάθε μορ­φή ολο­κλη­ρω­τι­σμού, ελευ­θε­ρο­κτό­νας και αντι­δη­μο­κρα­τι­κής έκφρα­σης», χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας το ναζι­σμό «από­λυ­το κακό».

Ο πρώ­ην δήμαρ­χος της Νάπο­λης Λουί­τζι ντε Ματζί­στρις χαρα­κτή­ρι­σε τη φωτο­γρα­φία «αηδια­στι­κή», ενώ πολ­λοί ήταν αυτοί που επέ­κρι­ναν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης το διο­ρι­σμό του Μπι­νιά­μι. Άλλοι διο­ρι­σμοί σε υπουρ­γεία που ανα­κοι­νώ­θη­καν χθες, Δευ­τέ­ρα, επι­κρί­θη­καν από την αρι­στε­ρή αντιπολίτευση.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο