Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση της ακροδεξιάς Μελόνι υπό τις ευλογίες της ΕΕ

Ορκί­σθη­κε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση της ακρο­δε­ξιάς Τζόρ­τζια Μελό­νι στο προ­ε­δρι­κό μέγα­ρο της Κυρι­νά­λιο της Ιταλίας.

Η κυβερ­νη­τι­κή ομά­δα απαρ­τί­ζε­ται από την πρω­θυ­πουρ­γό, είκο­σι τέσ­σε­ρις υπουρ­γούς και έναν υφυ­πουρ­γό παρά τον πρω­θυ­πουρ­γό. Συνο­λι­κά, έξι υπουρ­γοί είναι γυναί­κες. Εννέα ανή­κουν στα Αδέλ­φια της Ιτα­λί­ας, πέντε στη Λέγκα, πέντε στη Φόρ­τσα Ιτά­λια και πέντε είναι τεχνοκράτες.

Την Κυρια­κή το πρωί θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί η τελε­τή παρά­δο­σης- παρα­λα­βής, όπου και το παρα­δο­σια­κό «καμπα­νά­κι» θα παρα­δο­θεί από τον Μάριο Ντρά­γκι στην Τζόρ­τζια Μελό­νι. Έπει­τα θα συνε­δριά­σει το υπουρ­γι­κό συμβούλιο.

Τα συγ­χα­ρη­τή­ρια της ΕΕ μετέ­φε­ραν στον ακρο­δε­ξιά Μελό­νι ο πρό­ε­δρος του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου Σαρλ Μισέλ και η πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν.

«Συγ­χα­ρη­τή­ρια στην Τζόρ­τζια Μελό­νι, καθώς ανα­λαμ­βά­νε­τε τα καθή­κο­ντά σας ως η πρώ­τη γυναί­κα πρω­θυ­πουρ­γός της Ιτα­λί­ας. Ας εργα­στού­με μαζί προς όφε­λος της Ιτα­λί­ας και της ΕΕ. Σας περι­μέ­νω στο Ευρω­παϊ­κό Συμ­βού­λιο για να εργα­στού­με μαζί για το καλό της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης», ανα­φέ­ρει στην ανάρ­τη­σή του στο twitter ο Σαρλ Μισέλ.

H Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν ανα­φέ­ρει: «Συγ­χα­ρη­τή­ρια στην Τζόρ­τζια Μελό­νι για τον διο­ρι­σμό της ως πρω­θυ­πουρ­γού της Ιτα­λί­ας, την πρώ­τη γυναί­κα που κατεί­χε τη θέση. Βασί­ζο­μαι και προ­σβλέ­πω σε εποι­κο­δο­μη­τι­κή συνερ­γα­σία με τη νέα κυβέρ­νη­ση στις προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζου­με μαζί».

Πριν τον σχη­μα­τι­σμό κυβέρ­νη­σης η Μελό­νι είχε δεσμευ­θεί ότι η κυβέρ­νη­σή της θα είναι πιστή στο ΝΑΤΟ.

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο