Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Πακιστανή 18 ετών εξαφανίσθηκε και πιθανώς δολοφονήθηκε από τους συγγενείς της, διότι αρνήθηκε «αναγκαστικό γάμο» με τον ξάδερφό της

Κύριο θέμα απο­τε­λεί στην ιτα­λι­κή επι­και­ρό­τη­τα η εξα­φά­νι­ση της δεκα­ο­κτά­χρο­νης Πακι­στα­νής, Σαμάν Αμπάς. Η Σαμάν ζού­σε με την οικο­γέ­νειά της στην βόρεια Ιτα­λία. Έφτα­σε στην Ιτα­λία το 2015, κατα­φέρ­νο­ντας να εντα­χθεί πλή­ρως στη νέα σχο­λι­κή, και κοι­νω­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα με την οποία ήλθε σε επαφή.

Σύμ­φω­να με τον ιτα­λι­κό Τύπο, όμως, η οικο­γέ­νειά της δεν δέχθη­κε ποτέ το ότι η Σαμάν ντυ­νό­ταν όπως όλες οι Ιτα­λί­δες συνο­μή­λι­κές της, και δεν ήθε­λε να παντρευ­τεί, με «υπο­χρε­ω­τι­κό γάμο», τον ξάδερ­φό της. Για τον λόγο αυτό, και για να απο­φευ­χθούν επι­πλέ­ον ψυχο­λο­γι­κές πιέ­σεις, οι ιτα­λι­κές αρχές είχαν απο­φα­σί­σει να βοη­θή­σουν την Σαμάν και να την μετα­φέ­ρουν σε προ­στα­τευ­μέ­νο χώρο διαμονής.

   Εδώ και τέσ­σε­ρις εβδο­μά­δες η κοπέ­λα έχει εξα­φα­νι­στεί και οι γονείς της, που ζού­σαν στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Μπο­λό­νια, επέ­στρε­ψαν στην πατρί­δα τους. Η ιτα­λι­κή δικαιο­σύ­νη απέ­στει­λε κλή­ση σε απο­λο­γία στον πατέ­ρα της και ζήτη­σε την συνερ­γα­σία των δικα­στι­κών του Πακι­στάν. Σήμε­ρα δε, ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι συνε­λή­φθη ένας ξάδερ­φος της δεκα­ο­κτά­χρο­νης, ο οποί­ος προ­σπα­θού­σε να μετα­βεί οδι­κώς στην Ισπα­νία, από την Γαλλία.

   Κατη­γο­ρεί­ται για ανθρω­πο­κτο­νία και από­κρυ­ψη πτώ­μα­τος. Διό­τι οι εισαγ­γε­λείς του Ρέτζιο Εμί­λια, θεω­ρούν ότι οι γονείς, ένας θεί­ος και δυο ξαδέλ­φια της Σαμάν, την δολο­φό­νη­σαν για να την τιμω­ρή­σουν, επει­δή αρνή­θη­κε να υπα­κού­σει στις εντο­λές τους και επέ­λε­ξε να ζει ως ελεύ­θε­ρος και ανε­ξάρ­τη­τος άνθρωπος.

   «Δεν είναι αλή­θεια, η Σαμάν είναι στο Βέλ­γιο και είναι καλά», απα­ντά ο πατέ­ρας της απ’ την πατρί­δα του.

Δικα­στι­κές πηγές, στην Ιτα­λία, ανα­φέ­ρουν ότι μέσα στις επό­με­νες ώρες θα μπο­ρέ­σει να πέσει άπλε­το φως στην όλη αυτή τρα­γι­κή ιστορία.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο