Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Σημαντικός περιορισμός των κρουσμάτων, αύξηση του αριθμού των νεκρών

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 26.977. Παράλ­λη­λα, 66.624 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 197.675 και είχαν χάσει την ζωή τους 26.644 άνθρω­ποι ενώ 64.928 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 330 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 1.739 νέα κρού­σμα­τα. 1.696 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

1.956 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 20.353 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 83.504 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο περιο­ρί­ζε­ται σημα­ντι­κά (585 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα) ενώ, παράλ­λη­λα, σημειώ­νε­ται αύξη­ση του αριθ­μού των νεκρών. Έχα­σαν την ζωή τους 70 περισ­σό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με το περα­σμέ­νο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο. Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για εικο­στή τέταρ­τη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι εισα­γω­γές στα νοσοκομεία.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των ιαθέ­ντων περιο­ρί­ζε­ται κατά 112 ανθρώ­πους σε σχέ­ση με χθες. Η μεί­ω­ση των κρου­σμά­των συνε­χί­ζει να δημιουρ­γεί αισιο­δο­ξία, αλλά ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε (ο οποί­ος από­ψε θα επι­σκε­φθεί τρεις πόλεις της Λομ­βαρ­δί­ας), συνε­χί­ζει να τονί­ζει ότι η μετά­βα­ση στην δεύ­τε­ρη φάση, με μερι­κή άρση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων, θα πρέ­πει να γίνει με ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή. Για τον λόγο αυτό, απο­φά­σι­σε ότι από τις 4 Μαΐ­ου και πέρα θα λει­τουρ­γή­σουν η μετα­ποι­η­τι­κή βιο­μη­χα­νία και ο οικο­δο­μι­κός τομέ­ας, αλλά οι πολί­τες θα πρέ­πει να συνε­χί­σουν να υπο­γρά­φουν υπεύ­θυ­νες δηλώ­σεις για τις μετα­κι­νή­σεις τους. Μόνη ουσια­στι­κή δια­φο­ρά, στο θέμα αυτό, είναι ότι οι Ιτα­λοί θα μπο­ρούν να επι­σκέ­πτο­νται και συγ­γε­νι­κά τους πρό­σω­πα, ή άτο­μα με τα οποία δια­τη­ρούν στα­θε­ρό δεσμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο