Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Συνεχίζεται η μείωση των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοϊό

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορω­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 218.268. Οι θάνα­τοι έφτα­σαν τους 30.395. Παράλ­λη­λα, 103.031 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες, Παρα­σκευή, το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορω­νοϊ­ού ήταν 217.185 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.201 άνθρω­ποι ενώ 99.023 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 194 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 1.083 νέα κρού­σμα­τα. 4.008 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

1.034 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 13.384 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 69.974 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο παρου­σιά­ζει μεί­ω­ση, με 244 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα. Μειώ­νε­ται και ο αριθ­μός των θανά­των. Έχα­σαν την ζωή τους 40 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι σε σχέ­ση με την χθε­σι­νή ημέ­ρα. Οι δε ιασθέ­ντες είναι 1.261 περισ­σό­τε­ροι από χθες.

Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για τρια­κο­στή έκτη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι συνο­λι­κές εισα­γω­γές στα νοσο­κο­μεία. Περιο­ρί­ζε­ται, για τέταρ­τη ημέ­ρα, και ο αριθ­μός ασθε­νών που βρί­σκο­νται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι ιτα­λι­κές αρχές υπο­γραμ­μί­ζουν ότι ο αριθ­μός των κρου­σμά­των του τελευ­ταί­ου εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου είναι ο χαμη­λό­τε­ρος από την αρχή της κατα­γρα­φής αυτής, ενώ θεω­ρεί­ται σημα­ντι­κό το ότι οι θερα­πευ­μέ­νοι ασθε­νείς ξεπέ­ρα­σαν τους 100.000.

Στο μετα­ξύ, το τοπι­κό δικα­στή­ριο της Καλα­βρί­ας, έκρι­νε ότι η από­φα­ση της περι­φε­ρειάρ­χη Γιό­λε Σαντέ­λι, να ξανα­λει­τουρ­γή­σουν από την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα τα καφέ-μπαρ και τα εστια­τό­ρια, με ροφή­μα­τα και φαγη­τό στα τρα­πέ­ζια, είναι άκυ­ρη. Κατά συνέ­πεια, οι πελά­τες θα μπο­ρούν να παίρ­νουν μόνον καφέ και εδέ­σμα­τα σε πακέ­το και να τα κατα­να­λώ­νουν στο σπί­τι, όπως συμ­βαί­νει, προς το παρόν, σε όλη την υπό­λοι­πη Ιταλία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο