Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Τεράστια ποσότητα εμβολίων βρέθηκε «κρυμμένη» σε εγκαταστάσεις της AstraZeneca

Πάλι στο επί­κε­ντρο η AstraZeneca η οποία  είχε κρυμ­μέ­νες σε εγκα­τα­στά­σεις εγκα­τα­στά­σεις της πολυ­ε­θνι­κής Catalent στο Ανά­νι της Ιτα­λία, νότια της Ρώμης, 29 εκα­τομ­μύ­ρια δόσεις εμβο­λί­ων, μέρος των οποί­ων προ­ο­ρί­ζο­νταν για το Ηνω­μέ­νο Βασίλειο!!!!!

Στο ίδιο μέρος είχαν απο­θη­κευ­τεί οι 250.000 του εμβο­λί­ου με προ­ο­ρι­σμό της Αυστρα­λία. Εκεί­νη η απο­στο­λή στα­μά­τη­σε με εντο­λή του Μάριο Ντρά­γκι. Αυτή τη φορά, σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της ιτα­λι­κής La Stampa, οι ποσό­τη­τες είναι πολ­λα­πλά­σιες και είχαν προ­ο­ρι­σμό τη Βρετανία.

Η τερά­στια αυτή ποσό­τη­τα, που αντι­στοι­χεί στο σύνο­λο των εμβο­λί­ων έχει παρα­δώ­σει έως τώρα η φαρ­μα­κευ­τι­κή εται­ρεία στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση, ανα­κα­λύ­φθη­κε έπει­τα από επι­θε­ώ­ρη­ση των ιτα­λι­κών αρχών κατ’ εντο­λή του Επι­τρό­που Εσω­τε­ρι­κής Αγο­ράς Τιε­ρί Μπρε­τόν, ο οποί­ος ήθε­λε να εξα­κρι­βώ­σει τι ακρι­βώς παρά­γει η AstraZeneca εντός ευρω­παϊ­κού εδάφους.

Ενώ η αγγλο-σου­η­δι­κή εται­ρεία δεν μπό­ρε­σε να τηρή­σει τις δεσμεύ­σεις της σχε­τι­κά με τον αριθ­μό των δόσε­ων εμβο­λί­ου κατά της Covid-19
που θα παρέ­δι­δε στην ΕΕ, οι Βρυ­ξέλ­λες ανα­ρω­τιού­νται, εύλο­γα, για τον προ­ο­ρι­σμό αυτού του τερα­στί­ου αποθέματος.

Σύμ­φω­να με την ιτα­λι­κή εφη­με­ρί­δα La Stampa, ορι­σμέ­νες από αυτές τις δόσεις παρα­σκευά­στη­καν από την υπερ­γο­λά­βο της AstraZeneca στην Ολλαν­δία. Είναι πιθα­νό ότι ορι­σμέ­νες από αυτές τις δόσεις προ­ο­ρί­ζο­νται πράγ­μα­τι για την ΕΕ, και περι­μέ­νουν μόνο τις τελι­κές δοκι­μές, αλλά οι Βρυ­ξέλ­λες υπο­πτεύ­ο­νται επί­σης ότι μεγά­λο μέρος τους προ­ο­ρί­ζε­ται για εξαγωγή.

Το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο ανα­κοί­νω­σε ότι βασί­ζε­ται στα εμβό­λια της AstraZeneca που παρά­γο­νται στην ΕΕ, για να συνε­χί­σει την εκστρα­τεία εμβολιασμού.

Τον περα­σμέ­νο μήνα, η Ιτα­λία απέ­κλει­σε 250.000 δόσεις που βρέ­θη­καν στις ίδιες ακρι­βώς εγκα­τα­στά­σεις της εται­ρεί­ας και προ­ο­ρί­ζο­νταν για την Αυστρα­λία. Από τότε, η AstraZeneca δεν υπέ­βα­λε άλλο αίτη­μα εξαγωγής.

Βάσει του συμ­βο­λαί­ου της με την ΕΕ η AstraZeneca έπρε­πε να παρα­δώ­σει περί­που 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Μαρ­τί­ου, αλλά έως τώρα δεν έχει κατα­φέ­ρει να πιά­σει παρά μόλις το 30% του στό­χου. Το απο­τέ­λε­σμα ήταν να ξεσπά­σει ένας άνευ προη­γου­μέ­νου πόλε­μος χαρα­κω­μά­των με το εκτε­λε­στι­κό όργα­νο της ΕΕ.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η Ευρω­παϊ­κή Επι­τρο­πή είναι έτοι­μη να απα­γο­ρεύ­σει την εξα­γω­γή αυτού του «κρυμ­μέ­νου θησαυ­ρού» μέχρι να δοθούν σαφείς και πει­στι­κές απαντήσεις.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο