Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία: Όρκους… πίστης στο ΝΑΤΟ έδωσε η Μελόνι στην συνάντηση με τον Στόλτενμπεργκ

Όρκους… πίστης και αφο­σί­ω­σης στο ΝΑΤΟ έδω­σε η Ιτα­λί­δα πρω­θυ­πουρ­γός Τζόρ­τζια Μελό­νι η οποία συνα­ντή­θη­κε την Πέμ­πτη στο κυβερ­νη­τι­κό μέγα­ρο Παλά­τσο Κίτζι της Ρώμης με τον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της ιμπε­ρια­λι­στι­κής συμ­μα­χί­ας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η χώρα μου θα συνε­χί­ζει να συμ­με­τέ­χει στην αντι­με­τώ­πι­ση των κοι­νών προ­κλή­σε­ων της Ατλα­ντι­κής Συμ­μα­χί­ας. Θεω­ρού­με το ΝΑΤΟ και την ευρω­παϊ­κή διά­στα­ση βασι­κής σημα­σί­ας για την ασφά­λεια, διό­τι χωρίς την ασφά­λεια, δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει ανά­πτυ­ξη», δήλω­σε η Μελό­νι μετά την συνά­ντη­ση. Παράλ­λη­λα, η Ιτα­λί­δα πρω­θυ­πουρ­γός υπο­γράμ­μι­σε ότι «πρέ­πει να τύχουν κοι­νής υπε­ρά­σπι­σης οι αξί­ες της δυτι­κής κοι­νω­νί­ας» και ότι «η ειρή­νη δεν είναι κάτι το δεδο­μέ­νο, αλλά πρέ­πει να στη­ρί­ζε­ται συνεχώς».

Η Μελό­νι επα­νέ­λα­βε ότι «η Ιτα­λία στη­ρί­ζει και θα συνε­χί­σει να στη­ρί­ζει την εδα­φι­κή ακε­ραιό­τη­τα και την ελευ­θε­ρία της Ουκρα­νί­ας» και ότι «η συνο­χή της Ατλα­ντι­κής Συμ­μα­χί­ας είναι η καλύ­τε­ρη δυνα­τή απά­ντη­ση, σε ό,τι αφο­ρά την βού­λη­ση να προ­στα­τευ­θεί η ευρω-ατλα­ντι­κή ασφάλεια».

Η επι­κε­φα­λής της ακρο­δε­ξιάς ιτα­λι­κής κυβέρ­νη­σης δήλω­σε επί­σης ότι «η στρα­τη­γι­κή σύμπρα­ξη ΝΑΤO-EE είναι βασι­κής σημα­σί­ας» και ότι «συζη­τή­θη­κε και πρέ­πει να ληφθεί υπό­ψη και η πρό­κλη­ση που φτά­νει από την νότια ακτή της Μεσογείου».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο