Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιταλία-Covid-19: Αισθητή μείωση κρουσμάτων, λιγότερες εισαγωγές στις ΜΕΘ

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των περι­στα­τι­κών κορο­νοϊ­ού στην Ιτα­λία είναι 195.351. Οι νεκροί έφτα­σαν τους 26.384 Παράλ­λη­λα, 63.120 άνθρω­ποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνο­λο κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού ήταν 192.994 και είχαν χάσει την ζωή τους 25.969 άνθρω­ποι ενώ 60.498 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο, δηλα­δή, έχα­σαν την ζωή τους 415 άνθρω­ποι και κατα­γρά­φη­καν 2.357 νέα κρού­σμα­τα. 2.622 ασθε­νείς έγι­ναν αρνη­τι­κοί στον ιό.

2.102 ασθε­νείς βρί­σκο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας και, συνο­λι­κά, 21.533 έχουν εισα­χθεί σε νοσο­κο­μείο. Για 82.212 έχει απο­φα­σι­στεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθ­μός μετά­δο­σης του ιού το τελευ­ταίο εικο­σι­τε­τρά­ω­ρο μειώ­νε­ται αισθη­τά (664 λιγό­τε­ρα κρού­σμα­τα) ενώ, παράλ­λη­λα, έχα­σαν την ζωή τους 5 λιγό­τε­ροι άνθρω­ποι. Οι ασθε­νείς στις μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας, για εικο­στή δεύ­τε­ρη ημέ­ρα, συνε­χί­ζουν να μειώ­νο­νται, όπως και οι εισα­γω­γές στα νοσοκομεία.

Σήμε­ρα, για πρώ­τη φορά τις τελευ­ταί­ες εβδο­μά­δες, μειώ­νε­ται ελα­φρά και ο αριθ­μός των ασθε­νών σε κατ΄οίκον περιο­ρι­σμό. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των ιαθέ­ντων περιο­ρί­ζε­ται κατά 300 ανθρώ­πους σε σχέ­ση με το προη­γού­με­νο εικοσιτετράωρο.

Παράλ­λη­λα, οι ιτα­λι­κές αρχές έκα­ναν γνω­στό ότι από τις 4 Μαΐ­ου θα αρχί­σουν να πραγ­μα­το­ποιού­νται ιολο­γι­κά τεστ, τα οποία, στην πρώ­τη φάση θα γίνουν, δωρε­άν, σε δείγ­μα εκα­τόν πενή­ντα χιλιά­δων πολι­τών. Μέχρι αυτή την στιγ­μή, τέλος, έχουν δια­τε­θεί εκα­τόν τριά­ντα οκτώ εκα­τομ­μύ­ρια προ­στα­τευ­τι­κές μάσκες και οι περι­φέ­ρειες της χώρας έχουν άλλα σαρά­ντα επτά εκα­τομ­μύ­ρια μάσκες στις απο­θή­κες τους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο